АГЕНЦИЯ СЛИВЕН, телефон за връзка: +359886438912, e-mail: mi61@abv.bg

ГЕРМАНСКИ АВТОМОБИЛНИ ЗАВОДИ МОЖЕ ДА СПРАТ РАБОТА ОТ ДНЕС

Автомобилен завод
15.02.2021 / 18:25

Германската автомобилна индустрия се опасява, че въведените ограничения и задължителните тестове за коронавирус по границите може да доведат до проблеми с доставките. Още от днес може да се стигне до затваряне на производствени мощности, съобщи за ДПА говорител на Асоциацията на автомобилната промишленост.

Заради очакваните проблеми при преминаването на границите голяма част от производството на автомобили ще спре от понеделник по обяд.

Сред първите засегнати ще бъдат заводите в Инголщад, Регенсбург, Динголфинг, Цвикау и Лайпциг.

Концернът „Фолксваген” съобщи, че все още няма недостиг на липсващи части заради ограниченията за пътуване.

От автомобилната индустрия настояват, докато не бъдат изградени достатъчно центрове за тестване по границите, през следващите четири дни за шофьорите на камиони да се приемат лекарски потвърждения за отрицателен тест за коронавирус или бързи тестове.

Съгласно действащите изисквания, шофьорите на камиони трябва да представят отрицателен тест за коронавирус, направен през последните 48 часа. Той трябва да бъде потвърден от лекар и преведен на три езика.

От Асоциацията на автомобилната промишленост заявиха, че разбират необходимостта то енергични мерки, но тези нови изисквания за шофьорите на камиони са трудни за изпълнение в толкова кратки срокове.

Германската автомобилна промишленост получава доставки от Чехия, Словакия, Румъния, Унгария и Северна Италия на принципа Just-In-Time, т.е. когато има действително необходимост от тях. Освен това от там се доставят и части с необходимите обем и последователност за производството или т.нар. Just-In- Sequence. Частите се откарват директно до поточните линии и когато те липсват, производството спира, уточняват експертите.

Заради обявените в кратки срокове мерки нямаше възможност да се организира производството и доставката на достатъчно запаси, обясниха от асоциацията.

Източник БГНЕС

 
 

Copyright © 2008-2024 Агенция - Сливен | RSS емисия

Изграден от Sliven.NET | Дизайн от Sliven Net | Програмиране и SEO от Христо Друмев