АГЕНЦИЯ СЛИВЕН, телефон за връзка: +359886438912, e-mail: mi61@abv.bg

СЕРГЕЙ ЛАВРОВ: ГОТОВИ СМЕ ДА ПРЕУСТАНОВИМ ВРЪЗКИТЕ С ЕС

Министърът на външните работи на РФ Сергей Лавров
12.02.2021 / 11:40

"Ние сме готови да скъсаме с Европейския съюз", това е казал руският външен министър Сергей Лавров, предаде РИА Новости. "Ако от Брюксел ни наложат някакви санкции, които заплашват икономиката на нашата страна, ние може и да преустановим връзките с икономическото и политическото обединение", е казал първият дипломат на Москва.

По думите на Лавров страната му не е желаела да се изолира от света.

В същото време обаче някои наши колеги, най-вече от Западна Европа и Северна Америка, размахват томахавката на санкциите. Ние не искаме да се изолираме от глобалните процеси, но трябва да бъдем готови и за такъв ход на събитията. Ако от ЕС ни наложат някакви ограничения, ние сме готови да скъсаме с Брюксел. Ако искаш мир – готви се за война", е казал още Лавров.

ЕС е наложил санкции на стотици физически и юридически лица от Русия във връзка с мирното присъединяване на полуостров Крим, през март 2014 г.

За налагане на още ограничения (забрана за влизане в 27-те, замразяване на активи в европейски банки и други) се заговори след ефективната присъда на Алексей Навални, издадена на 2 февруари 2021г. за демонстративно неспазване на условията по условна присъда за злоупотреба с пари на френска фирма.

 

 
 

Copyright © 2008-2024 Агенция - Сливен | RSS емисия

Изграден от Sliven.NET | Дизайн от Sliven Net | Програмиране и SEO от Христо Друмев