АГЕНЦИЯ СЛИВЕН, телефон за връзка: +359886438912, e-mail: mi61@abv.bg

НОВИ ПЕТ СЕМЕЙНИ ОГНИЩА НА COVID-19 СА УСТАНОВЕНИ ПРЕЗ ПОСЛЕДНОТО ДЕНОНОЩИЕ

Коронавирус
09.02.2021 / 22:02

Пет семейни огнища на COVID-19 са установени през изминалото денонощие в област Сливен, съобщиха от Областния кризисен щаб. Тенденция за заболяване в семейни огнища се наблюдава през последните дни и в други области в страната, където е регистрирано нарастване на случаите.

Сред новозаболелите 57 души има двама учители от училища в Сливен и Твърдица, учител от детско заведение в Сливен, две санитарки от болничната помощ и ученик от областния град, сочат данните на РЗИ. Няма карантинирани деца и ученици, тъй като заболелите педагози и ученикът не са имали контакти с тях.

През последното денонощие бяха излекувани 37 жители на областта.

За жалост, четирима пациенти с COVID-19 и придружаващи заболявания - на 62, 64 и двама на 77 години, починаха. Областният кризисен щаб изказва съболезнования на семействата и близките.

Към момента активните случаи на заболяването са 411, като болните са жители на 44 населени места. Под карантина са 872-ма души.

По указания на областния управител Чавдар Божурски започналите в края на миналата седмица засилени проверки за спазването на противоепидемичните мерки продължават. Проверките се извършват на територията на цялата област, самостоятелно или съвместно, от екипи на РЗИ и ОД на МВР.

Носенето на предпазни маски, спазването на физическа дистанция и избягването на струпвания на хора доказано ограничават риска от разпространение на заболяването.

Източник: Областна администрация Сливен

 
 

Copyright © 2008-2024 Агенция - Сливен | RSS емисия

Изграден от Sliven.NET | Дизайн от Sliven Net | Програмиране и SEO от Христо Друмев