АГЕНЦИЯ СЛИВЕН, телефон за връзка: +359886438912, e-mail: mi61@abv.bg

КАРАКАЧАНОВ И СИМЕОНОВ СЕ РАЗДЕЛЯТ, ВМРО СЕ ЯВЯВА САМОСТОЯТЕЛНО НА ВОТА

Каракачанов и Симеонов
04.02.2021 / 21:59

Лидерите на ВМРО и на НФСБ Красимир Каракачанов и Валери Симеонов са разговаряли тази вечер и са решили окончателно двете партии да се явят самостоятелно на предстоящите парламентарни избори, научи Епицентър.бг.

Раздялята е била цивилизована, без претенции един към друг - нещо повече взаимно са си изказали благодарности за общия път досега. Никой не го е приел лично, а като единствено правилното решение в този момент.

Както вече писахме, на съвещанието в събота 90% от структурите на ВМРО са изразили категорична позиция за излизане от патриотичната коалиция. След четиричасови дискусии Националния съвет на ВМРО е дал мандат на ИК да вземе окончателното решение.

Тази вечер по време на заседание на Изпълнителната комисия заедно с депутатите решението е било 18:3 в полза на самостоятелното явяване на вота.

Макар че ръководстото осъзнава, че самостоятелното явяване крие риск с оглед на данните от социологическите агенции, младите във ВМРО са настояли за еманципация от НФСБ. По същата причина е отхвърлена и офертата на ГЕРБ за явяване в широка коалиция ГЕРБ-ОП-СДС.

С Бога напред и острия меч, коментира пред Епицентър.бг Красимир Каракачанов решението на партията си, убеден, че "трябва да дава пример".

"Знам, че е рисково, но ше запазим идентичността си. Ние се бием и ще се бием за каузи, независимо дали сме във властта или не. Това е честния път!" , каза още той.

"Мисля че ВМРО може да излезе пред обществото с гордо вдигната глава, защото малко са политическите формации, които, когато са били на власт, могат да излязат, да си покажат програмата отпреди изборите и да кажат, че почти всичко обещано са го направили", коментира по-рано Красимир Каракачанов.

В листите на ВМРО ще влязат много хора от гражданската квота, ще се отвори ветрилото за обществено познати и одобрявани лица, които защитават принципите на ВМРО за традиционното семейство, силната държава, патриотизма и защитата на национания суверенитет.

 

 
 

Copyright © 2008-2024 Агенция - Сливен | RSS емисия

Изграден от Sliven.NET | Дизайн от Sliven Net | Програмиране и SEO от Христо Друмев