АГЕНЦИЯ СЛИВЕН, телефон за връзка: +359886438912, e-mail: mi61@abv.bg

ТОМА ТОМОВ: ФИЛМЪТ НА НАВАЛНИ ЗА "ДВОРЕЦА НА ПУТИН" Е КРУПНА ОПЕРАЦИЯ НА ЦРУ, НО НЯМА ДА УСПЕЕ

Тома Томов
01.02.2021 / 14:33

Филмът на Алексей Навални за "двореца на Путин" е крупна операция на ЦРУ. Тази теза разви в предаването "Неделята на Нова" журналистът и депутат от БСП Тома Томов. Според него филмът е невероятен удар срещу президента на Русия Владимир Путин, но той ще го издържи. Замисълът на ЦРУ е, нанасяйки този удар, да принудят Русия да смени геополитическата си ориентация, да я победят. Тома Томов обаче смята, че не вярва Путин да загуби, защото Русия не е нито Ирак на Саддам Хюсеин, нито Либия на Муамар Кадафи, в Русия "много хора са си чупили зъбите".

"Те (САЩ и ЦРУ - б.а.) веднъж победиха Съветския съюз с помощта на съветската политическа върхушка. И си казват - сега ще победим по същия начин с помощта на богатите, на олигархичната руска върхушка. С нейна помощ можем да поставим на колене Русия и тя да бъде наш съюзник. И тогава Америка ще може да се справи по-лесно с Китай. В момента тя въобще не може да се справи с Китай", разви тезата си Тома Томов.

Журналистът припомни "как стана голямата революция в Русия", разказва "Епицентър".

"Тези хора (в ЦРУ - б.а.) бяха убедени, че съветската икономика е изживяла времето си. И още през 85 - 86-а година разиграваха различни сценарии. Голяма част от управляващата класа (на Съветския съюз - б.а.) искаха да са като в Америка, те не искаха да са социалдемократи. И когато Съветският съюз рухна - а той рухна, защото те разпуснаха империята като по ноти, защото въобще не вярваха в тази идеология - получихте един труп върху десет часови пояса. И тази управляваща класа тръгна да сваля златните коронки на трупа", посочи Томав.

И припомни, че в Русия всичко е било приватизирано, а хората от елита в рамките на десетина години са станали милиардери.

"Изнесоха от Русия близо 1 трилион, м.б. повече. В Лондон има стотици хиляди руснаци, които са много богати. Това е в момента икономическо-финансовият блок на Путин. Тези хора дадоха облика на Русия, която е в момента. Те са в конфликт с други групировки, като тази на силоваците. И, ако Путин досега беше един мениджър, беше като цар над тях, сега изведнъж те му слагат на главата този дворец. Той каза: Той не е мой! Но това е невероятен удар върху него. Но той ще го издържи.

Тези хиляди богати руснаци, които изнесоха 1 трилион от Русия и тези пари са в западни банки, тях сега ги притискат до стената и им казват - махнете това момче! Иначе ви взимаме всичко в Европа и ви пращаме на почивка в Северна Корея", продължава Тома Томов.

Журналистът обаче е категоричен, че "Навални не може да стане лидер" и "все още няма човек, който да смени Путин".

"Не виждам как тази операция на ЦРУ може да успее", е изводът на Тома Томов. Но подчертава, че управляващата върхушка в САЩ нанася този много силен удар върху Путин с цел да го изкара от играта и да го прати в преизподнята, където според тях му е мястото. Журналистът е категоричен, че вече са зададени контурите на това, което ще става 50 години напред.

"С Тръмп ще бъде свършено - това ще стане в рамките на година - две. Това ще стане с модерна форма на гражданска война, с мачкане на всякакво инакомислие", казва Тома Томов. Убеден е и, че битката с Русия ще продължи. Според него тя може да се води по различен начин - "да стане нещо в Украйна", където в момента англичани строят три военни бази, да "стане нещо по цялата линия на Триморието".

Но може и Европа да стане геополитически субект и след излизането на Великобритания германците и французите да създадат от ЕС геополитически субект.

Тома Томов обаче е и скептичен, че това може да се случи, защото не вижда в Европа политици от ранга на Де Гол, Митеран, Хелмут Кол и Вили Бранд. Политици, които са формирали ХХ век.

По случая "Навални" Тома Томов смята още, че българската политическа класа няма нужда да се меси.

"Какво характеризира българската политическа класа? Тя винаги се залепва за "големия". Преди бяха немците и руснаците, сега са американците. Това е унизително, това е управляваща каста без достойство. Да, няма как да нарушиш политическите закони на гравитацията, но можеш вътре, в рамките на това да имаш достойнство, да защитаваш интересите на страната, моито много често противоречат на интересите на суперсилата, с която си в съюз", е становището на Тома Томов.

 
 

Copyright © 2008-2024 Агенция - Сливен | RSS емисия

Изграден от Sliven.NET | Дизайн от Sliven Net | Програмиране и SEO от Христо Друмев