АГЕНЦИЯ СЛИВЕН, телефон за връзка: +359886438912, e-mail: mi61@abv.bg

МАЯ МАНОЛОВА: ПОДКРЕПЯМЕ ПРЕЗИДЕНТА ЗА СЛЕДВАЩ МАНДАТ

Мая Манолова пред БНР
01.02.2021 / 14:26

"Подкрепяме президента Румен Радев за следващ мандат", заяви пред БНР Мая Манолова, лидер на "Изправи се.БГ". Тя уточни, че решението на държавния глава да се кандидатира отново не е консултирано с водената от нея формация, а и все още те не е взели официално решение за такава подкрепа:

"Знаейки волята на хората на площада и на повечето граждански организации, които са част от "Изправи се.БГ", и моето мнение е в подкрепа на втори мандат на Радев".

Тя посочи, че след 11 години управление на Бойко Борисов страната има нужда от силно лидерство, а президентът е показал, че може да демонстрира такова.

В предаването "12+3" Манолова обяви, че във вторник (2 февруари) ще бъде съобщено името, под което ще се яви коалицията им на парламентарните избори.

Според нея управляващите нямат интерес от висока избирателна активност и всячески се стремят да откажат гражданите да дадат гласа си на предстоящия вот:

"Лицемерно се оправдават, че е много кратко времето до изборите, за да отварят Изборния кодекс, а друг път са го правили и дни преди вот. Никога не е било проблем за управляващите да нарушават правилото, посочено от Венецианската комисия".

Тя подчерта, че има обективни причини да се направи промяна в кодекса, защото хората под карантина няма да могат да гласуват. По думите ѝ управляващите се страхуват от вота на българите зад граница.

Манолова определи като голям грях на парламентарните партии това, че не са въвели в Закона за извънредното положение видеонаблюдението на процеса на броенето на бюлетините.

"Най-силното и мощно оръжие срещу манипулирането на вота и кражбата на гласове е масовото участие на гражданите. Кампанията на "Изправи се.БГ" ще бъде за висока избирателна активност", каза лидерката на "Изправи се.БГ".

 
 

Copyright © 2008-2024 Агенция - Сливен | RSS емисия

Изграден от Sliven.NET | Дизайн от Sliven Net | Програмиране и SEO от Христо Друмев