АГЕНЦИЯ СЛИВЕН, телефон за връзка: +359886438912, e-mail: mi61@abv.bg

БОРИСОВ: НИЕ ЗАСЕГА СМЕ КАТО ОАЗИСЧЕ

Бойко Борисов
21.01.2021 / 10:50

Премиерът застана пред медиите преди видеоконферентната среща на Европейския съвет. Ние засега сме като оазисче, изтъкна Борисов. В България максимално щадим психическото здраве на гражданите, посочи премиерът, сравнявайте строгостта на мерките у нас и в други държави в ЕС.

Борисов посочи, че т.нар. нов щам на коронавируса се пренася изключително бързо и това е притеснително.

„Въпреки месеците локдаун, който имат в тези държави, продължава да се качва броят на заразените, а и броят на починалите. Ние сме си дали като дата 31 януари. Компромисът, който можем да направим, свързан със здравето, е единствено образованието. Мисля, че тук с докторите намираме общ език, че по определен ред и учениците от 5 до 12 клас ще започнат да се въртят и на присъствено обучение. До 31-ви, ако вървим с тези темпове, още ще намалее броят на починалите и заразените“, посочи министър-председателят.

Борисов се появи отново изненадващо на брифинга за разпространението на коронавируса у нас. Той разкри, че днес сутринта е имало среща с министрите и здравните власти за отпускането на мерките. От думите стана ясно, че дискусията е била напрегната.

Борисов започна изказването си с напомнянето, че в Европа върлува нов щам на COVID-19. Затова у нас властите са предпазливи.

Компромис може да направим единствено за образованието, дължим го на това поколение, изтъква министър-председателят.

 

 
 

Copyright © 2008-2024 Агенция - Сливен | RSS емисия

Изграден от Sliven.NET | Дизайн от Sliven Net | Програмиране и SEO от Христо Друмев