АГЕНЦИЯ СЛИВЕН, телефон за връзка: +359886438912, e-mail: mi61@abv.bg

ПЪРВА ОБЛАСТНА СТРУКТУРА НА "ВЪЗРАЖДАНЕ НА ОТЕЧЕСТВОТО" БЕ УЧРЕДЕНА В БУРГАС

пресконференцията в Бургас
14.12.2020 / 17:12

Първата в страната областна структура на партия „Възраждане на отечеството“ бе учредена вчера в Бургас, в присъствието на председателя на партията – Николай Малинов, който е и лидер на Национално движение „Русофили“.

Сред учредителите на новата формация в Бургас са познати фигури от целия политически спектър – СДС, БСП, ВМРО, „Атака“, както и от средите на офицерството и други обществени организации.

Според Николай Малинов широкото обединение е факт най-вече заради ясната, логична и ориентирана към традиционните български ценности политическа платформа на партията, издигаща като свой главен идеологически стожер девиза „Вяра, Род, Отечество“.

На пресконференция пред медиите той очерта най-важните акценти от политическата платформа на партията: провеждането на независима, неутрална и евроцентристка външна политика, равноотдалечена от основните геополтически фактори, основаваща се на сътрудничество, а не на конфронтация и освободена от враждебност спрямо Русия; неразполагане на ядрено оръжие на територията на Балканите и на чужди военни бази в Р България; преодоляване на катастрофалния демографски срив чрез подкрепа за традиционното българско семейство; запазване на българската национална идентичност, дух и традиции; защита на православието и закрила за българския език; приобщаване на българската диаспора. Сред финансовите мерки за туширане на социалните диспропорции са: въвеждането на необлагаем минимум, прогресивно подоходно облагане и широки данъчни преференции за семействата.

„Напоследък често се говори за рестарт. Ние обаче смятаме, че рестарт не е достатъчен. Необходима е кардинална промяна на курса“, подчерта Николай Малинов. И допълни, че незачитането на суверена е една от най-големите слабости на управлението през последните трийсет години. Именно затова е необходимо всички промени в Конституцията, в данъчната, здравната и образователната система, както и присъединяването към международни структури и блокове, да е възможно само след допитване до народа.

Предстои ни тежка битката за истината в българските учебници, както и за ренесанс за българското образование, култура и отбрана, коментираха още участниците в пресконференцията.

Жени Илиева, координатор на „Възраждане на отечеството“ за Бургаска, Сливенска и Ямболска област, посочи, че структурирането на партията в региона върви много успешно, а вече има и доброволци, готови да работят за укрепването на местните структури.

Предстои учредяването на областната структура в Сливен, каза адвокат Юрий Янков, координатор на партията за Сливенска област.

 

Още снимки от новината

пресконференцията в Бургас

 

 
 

Copyright © 2008-2024 Агенция - Сливен | RSS емисия

Изграден от Sliven.NET | Дизайн от Sliven Net | Програмиране и SEO от Христо Друмев