АГЕНЦИЯ СЛИВЕН, телефон за връзка: +359886438912, e-mail: mi61@abv.bg

НЯМА УЧИТЕЛИ, КОИТО НЕ МОГАТ ДА ПРЕПОДАВАТ ДИСТАНЦИОННО ЗАРАДИ ЛИПСА НА УСТРОЙСТВА

Красимир Вълчев
11.12.2020 / 18:44

Няма учители, които да не могат да преподават дистанционно заради липса на електронни устройства. Това обяви министърът на образованието Красимир Вълчев по време на парламентарния контрол.

„Може да не преподават заради липса на други фактори, но няма заради липса на устройства. Това не означава, че нямаме нужда от закупуване на устройства.

До пролетта на следващата година ще имаме допълнително 24 хиляди устройства за учителите. От тези 108 хиляди, които казах, 24 хиляди ще бъдат за учителите“.

Просветният министър напомни, че с подписания в началото на седмицата анекс към колективния трудов договор учителите ще получават допълнително пари за обучението в интернет:

„Те имат подписан анекс на Колективния трудов договор, в който са одобрени допълнително по 30 лева за плащане на интернет на учителите и за консумативи“.

В помощ на учителите през февруари ще бъде изработена методика за преподаване в електронна среда. Вече е готов и подобен наръчник за родители.

Просветният министър каза още, че през последните 5 години има намаление на средната възраст на учителите в страната - от 52 на 48 години.

 

 
 

Copyright © 2008-2024 Агенция - Сливен | RSS емисия

Изграден от Sliven.NET | Дизайн от Sliven Net | Програмиране и SEO от Христо Друмев