АГЕНЦИЯ СЛИВЕН, телефон за връзка: +359886438912, e-mail: mi61@abv.bg

ОБЩИНА СЛИВЕН: ОТВАРЯНЕТО НА ДЕТСКИТЕ ГРАДИНИ И ЯСЛИ НОСИ РИСК ОТ ПОВИШАВАНЕ НА ЗАБОЛЕВАЕМОСТТА

Детска градина
11.12.2020 / 12:58

В община Сливен има готовност детските градини и ясли да започнат работа, но заради продължаващата висока заболеваемост отварянето им не е добър вариант. Около това становище се обедини общинското ръководство по време на сутрешното си редовно заседание.

Не се отчита спад в броя на заразените с Ковид-19 и разхлабването на мерките е предпоставка за по-голямо разпространение на заразата, смятат кметът и неговите заместници. Те се позовават и на мнение на

педиатри, според които съществува голям риск децата да се разболеят преди Коледните празници и да пренесат заразата в семействата си.

Директори на детски заведения също подкрепят мнението, че не е удачно отварянето заради вероятността от повишаване на заболеваемостта. Освен това има болни сред персонала на детските градини, което прави невъзможно отварянето на всички групи. В някои детски градини вече е направено проучване на мнението на родителите, като по-голямата част от тях заявяват, че няма да изпратят децата си на детска градина при отваряне на 14 декември.

При заповед на здравния министър ще се вземе решение за реакция. Община Сливен благодари на всички граждани, които проявяват разбиране в тази необичайна ситуация и призовава да се продължи спазването на дисциплината, носене на маски, дистанция и дезинфекция.

Пресслужба на община Сливен

 
 

Copyright © 2008-2024 Агенция - Сливен | RSS емисия

Изграден от Sliven.NET | Дизайн от Sliven Net | Програмиране и SEO от Христо Друмев