АГЕНЦИЯ СЛИВЕН, телефон за връзка: +359886438912, e-mail: mi61@abv.bg

ЕПИДЕМИОЛОГИЧНАТА ОБСТАНОВКА В ГЪРЦИЯ БАВНО СЕ ПОДОБРЯВА

 Коледен базар в Атина, 7 декември 2020 г.
10.12.2020 / 11:31

След 5 седмици строга карантина епидемиологичната обстановка в Гърция се подобрява бавно. Епидемиолозите настояват да не се отварят дори малките магазини за празниците. Остава в сила забраната за напускане на района по адрес, както и вечерния час от 21 часа до 5 сутринта.

Свободно е движението на товарни камиони през граничните пунктове.

Продължава силният натиск върху болниците в девет гръцки области предимно в района на Северна Гърция, съобщи на брифинг здравният министър Кикилиас.

Въпреки желанието на правителството леко да облекчи мерките за празниците, като отвори поне малките магазини за подаръци, вероятността се отдалечава при настоящата епидемиологична обстановка, съобщават от правителството. Дори вечерният час и забраната за движение от 21 часа остава.

Много от монасите в Света гора също са с положителни проби за коронавирус. Шест манастира са под пълна карантина, седем монаси са настанени в болница с тежки симптоми, един почина. По нареждане на правителството е прекратен достъпът до Атон за поклонение.

Специалистите от щаба за контрол по разпространение на коронавируса настояват пред премиера всичко да остане затворено за празниците.

Всички ограничения за влизане в страната остават в сила до 7-ми януари с изключение на шофьорите на товарни автомобили, съобщиха граничните власти.

 
 

Copyright © 2008-2024 Агенция - Сливен | RSS емисия

Изграден от Sliven.NET | Дизайн от Sliven Net | Програмиране и SEO от Христо Друмев