АГЕНЦИЯ СЛИВЕН, телефон за връзка: +359886438912, e-mail: mi61@abv.bg

ОБЩНОСТЕН ЦЕНТЪР СЛИВЕН ПРОДЪЛЖАВА СВОЯТА ОНЛАЙН ДЕЙНОСТ

Общностен център за деца и семейства Сливен
20.11.2020 / 15:46

Община Сливен продължава да изпълнява Проект „Предоставяне на интегрирани услуги за ранно детско развитие в Общностен център за деца и семейства Сливен”. Той е финансиран от Оперативна програма „Развитие на човешките ресурси“, съфинансирана от Европейския съюз чрез Европейския социален фонд.

Въпреки епидемичните условия в момента, центърът продължава своята онлайн дейност.

Всеки делничен ден - от 8 до 20 часа, екип от работещите там специалисти предлага консултации и оказва подкрепа, помощ на деца и семейства от 0 до 7-годишна възраст в различните услуги/дейности, както следва:

1. Услуга „Ранна интервенция на уврежданията“ се включват ранно разпознаване на увреждането на деца от 0 до 7-годишна възраст, консултиране от педиатър и психолог, логопедични и рехабилитационни практики и специален педагог, подпомагащ деца за интеграция в първи клас на масовото училище.

2. Услуга „Семейно консултиране и подкрепа,, е услугата, в която се оказва помощ на семействата в грижата за децата, справяне със семейни проблеми, създаване и развитие на умения и ресурси за пълноценно социално включване и реализация.

3. Услуга „Формиране и развитие на родителски умения,, се повишават знанията и уменията на бъдещите родители както във връзка с особеностите на раждането, така и във връзка с нуждите на новороденото и необходимата семейна среда на детето от 0 до 7-годишна възраст. Консултации и насоки можете да получите от психолози, педиатър, медицинска сестра, акушер-гинеколог и акушер.

4. Услуга ,,Подкрепа за осигуряване на здравна детска консултация и дейности по превенция на заболяванията” работят педиатър, стоматолог и медицинска сестра. Те изпълняват редовно наблюдение на здравното, физическото и психомоторно развитие на бебета и деца от целевите групи.

Всички услуги и дейности се предоставят безплатно на децата и техните семейства.

Работното време на медиаторите е всеки делничен ден от 8 часа до 20 часа. Те ще ви окажат нужното съдействие и връзка с нашите специалисти.

За контакти:

1. 0885706065;

2. 0898867058;

3. 0887238308.

Адрес: гр. Сливен, ул. „Пейо Яворов” 68; Служебен телефон: 044/66-73-40

Пресслужба на община Сливен

 
 

Copyright © 2008-2024 Агенция - Сливен | RSS емисия

Изграден от Sliven.NET | Дизайн от Sliven Net | Програмиране и SEO от Христо Друмев