АГЕНЦИЯ СЛИВЕН, телефон за връзка: +359886438912, e-mail: mi61@abv.bg

ЛИПСА НА КВОРУМ ПРОВАЛИ ПЛЕНАРНОТО ЗАСЕДАНИЕ НА ПАРЛАМЕНТА

Народно събрание
04.11.2020 / 09:43

Пленарно заседание на Народното събрание днес няма да има. То се провали поради липсата на кворум. При втория опит в залата се регистрираха 118 народни представители.

Председателят на парламента Цвета Караянчева обяви, че депутатите ще заседават утре.

Парламентът трябваше да гласува промени в Закона за храните, с които се забранява продажбата на заблуждаващи търговски наименования за минералната вода.

Предложението е на депутатите от парламентарната група на ОП и са във връзка с новоприетия Закон за храните, както и официално писмо на Европейската комисия, в което се казва, че българското законодателство, което урежда взаимоотношенията, свързани с минерални и изворни води не съответства от приетия от ЕС правна рамка.

ЕК напомня, че целта на директивата е да елиминира различията в законодателствата и да предпази потребителите от въвеждането в заблуждение и да осигури честна търговия, като дава на България тримесечен срок да предприеме нужните мерки за привеждане на нашето законодателство в съответствие с европейската правна рамка.

Депутатите трябваше да гласуват и окончателните промени в Закона за закрила на детето, който вече добавя към регламентираната забрана в закона за продажба на алкохолни напитки и тютюневи изделия на деца, да се добави и забраната за употреба от деца на този тип продукти.

 
 

Copyright © 2008-2024 Агенция - Сливен | RSS емисия

Изграден от Sliven.NET | Дизайн от Sliven Net | Програмиране и SEO от Христо Друмев