АГЕНЦИЯ СЛИВЕН, телефон за връзка: +359886438912, e-mail: mi61@abv.bg

ИЗКЛЮЧИХА ДЖЕРЪМИ КОРБИН ОТ ЛЕЙБЪРИСТКАТА ПАРТИЯ

 Джереми Корбин
29.10.2020 / 19:42

Лидерът на Лейбъристката партия във Великобритания Киър Стармър отстрани от партийните редици своя предшественик Джеръми Корбин заради коментарите му по повод на доклад, в който се обвинява партията по време на неговото ръководство за пренебрегване на оплакванията за антисемитско поведение:

В доклада на Комисията за равенство и човешки права се посочва, че Лейбъристката партия е нарушила закона за равенството по три точки: политическа намеса при оплакванията за антисемитизъм, провал при осигуряване на адекватно обучение на занимаващите се с антисемитски оплаквания и тормоз. Корбин заяви, че докладът „драматично е преувеличил размера на проблема“.

Като „срамен ден за партията“ бяха окачествени от Стармър заключенията в доклада. Партията мотивира освобождаването на Корбин с факта, че не признава грешките си. Стармър обеща да изпълни препоръките в доклада възможно най-скоро и да промени културата в Лейбъристката партия.

Разследването изнася доказателства за 23 случая на незачитане на оплаквания за антисемитски прояви от канцеларията на Джеръми Корбин.

Корбин, който е депутат от 1983 година, бе лидер на лейбъристите от 2015 година до април тази година, когато се оттегли след загуба на последните общи избори.

 
 

Copyright © 2008-2024 Агенция - Сливен | RSS емисия

Изграден от Sliven.NET | Дизайн от Sliven Net | Програмиране и SEO от Христо Друмев