АГЕНЦИЯ СЛИВЕН, телефон за връзка: +359886438912, e-mail: mi61@abv.bg

МИНИСТЪР ВЪЛЧЕВ: НЯМАМЕ ПЛАН ДА ЗАТВОРИМ УЧИЛИЩАТА И ЗА ЦЯЛОСТНО ОНЛАЙН ОБУЧЕНИЕ

Красимир Вълчев
27.10.2020 / 09:49

90 000 са учителите и процентно броят на заразените сред учителите е по-голям, отколкото сред учениците. Това разкри в студиото на Нова ТВ образователният министър Красимир Вълчев.

Въздържани сме да има централно затваряне на училищата. Защото от това ще пострада качеството на образованието, добави той.

На въпрос дали министерството не е прехвърлило отговорността на училищните ръководства като им делегирало права да вземат решение какъв тип обучение да избират и да затварят учебното заведение при нужда, Вълчев обясни, че няма формула какви решения да се вземат, затова трябва да се проявява гъвкавост и да се решават проблемите на локално ниво.

Трябва да търсим баланса между опазването на здравето и ефективното обучение в движение на базата на праговите стойности, които бяха определени на три нива – на ниво паралелка, на ниво училище и на ниво област.

Смятаме, че ако трябва да се затягат мерките, не трябва училищата да бъдат първите, които трябва да бъдат затворени. В момента планът е да се действа на ниво училище. Нямаме намерение да затваряме училища. Нямаме и план за цялостно преминаване на обучение в електронна среда, обясни образователният министър.

 
 

Copyright © 2008-2024 Агенция - Сливен | RSS емисия

Изграден от Sliven.NET | Дизайн от Sliven Net | Програмиране и SEO от Христо Друмев