АГЕНЦИЯ СЛИВЕН, телефон за връзка: +359886438912, e-mail: mi61@abv.bg

ПУТИН СЕ ОБЯВИ ЗА СЪХРАНЯВАНЕ НА ООН В СЕГАШНИЯ ѝ ВИД

Президентът на РФ Владимир Путин
22.10.2020 / 20:52

"Светът е на прага на тектонични промени", заяви Владимир Путин в традиционната си реч пред клуба "Валдай".

Президентът Путин се включи в заключителната пленарна сесия на традиционната годишна среща на клуба по видеоконферентна вързка от резиденцията си в Ново Огарьово.

Как руският президент вижда международните отношения и какви бяха основните позиции в геополитическата му реч:

В речта си, продължила от около 40 минути, той акцентира върху необходимостта от съхраняване на създадения след Втората световна война международен ред.

Той се обяви за запазването на Организацията на обединените нации, на Съвета за сигурност на ООН и на правото на вето на петте постоянни страни членки на Съвета, сред които е Русия.

Руският държавен глава повтори предложението си към САЩ за започване на двустранен диалог в сферата на киберсигурността, като стъпка към укрепване на взаимното доверие.

Той посочи, че Москва е готова да работи със следващата американска администрация, независимо от това кой ще я оглави след президентските избори.

Владимир Путин изрази надежда, че отделните държави ще могат да се обединят, за да се борят с реалните, а не с мнимите заплахи за човечеството.

Според него глобалната роля на САЩ е намаляла, заедно с тази на Великобритания и Франция, докато Пекин (Китай) и Берлин (Германия) започват да придобиват статут на суперсили по отношение на тяхната политическа и икономическа тежест.

С оглед на президентските избори в САЩ на 3-ти ноември Путин заяви, че се надява новата администрация на Белия дом да е готова за диалог по сигурността и контрола върху ядрените оръжия.

Относно случая "Навални" президентът Владимир Путин заяви, че ако някой в Русия е искал да отрови критика на Кремъл Алексей Навални, тогава Москва не би позволила той да бъде откаран за лечение в Германия.

 
 

Copyright © 2008-2022 Агенция - Сливен | RSS емисия

Изграден от Sliven.NET | Дизайн от Sliven Net | Програмиране и SEO от Христо Друмев