АГЕНЦИЯ СЛИВЕН, телефон за връзка: +359886438912, e-mail: mi61@abv.bg

ДЕН 100 НА ПРОТЕСТИТЕ - ПЕТО "ВЕЛИКО НАРОДНО ВЪСТАНИЕ"

Протестът - ден 100
16.10.2020 / 19:51

„Ние продължаваме с исканията ни: 1. Оставка на Борисов! Оставка на Гешев; 2. Дистанционно и машинно гласуване; 3. Предсрочни избори; 4. Свикване на ВНС за промени в Конституцията“ – обявиха от „Отровното трио“.

Днес е стотният ден от антиправителствените протести, който е обявен от организаторите като пето "Велико народно въстание".

В района на президентството обстановката е спокойна. Полицейското присъствие е засилено. Има хора от различни градове на страната.

Движението по бул. "Цар освободител" е блокирано. Пренасочено е двупосочно по булевард "Дондуков".

Проявата и днес разчита на мащабност, за да се види желанието на хората в България за отстояване на Демократичните ценности. Според присъстващите, протестите да направили български проблеми видими за Европа. Очаква се днес да бъдат отправени и послания на четирима чуждестранни евродепутати.

Един от тях - Иван Синчич от Хърватия, каза, че е дошъл, за да каже на българите че не са сами и Европа ги подкрепя. По думите му корупцията не е само в България, а такава има и в Хърватия. "Искам да ви кажа, че корупцията трябва да спре навсякъде", каза той и допълни: "Вие не трябва да спирате" призова протестиращите той и каза, че "който издържи последен, ще победи".

 

 
 

Copyright © 2008-2024 Агенция - Сливен | RSS емисия

Изграден от Sliven.NET | Дизайн от Sliven Net | Програмиране и SEO от Христо Друмев