АГЕНЦИЯ СЛИВЕН, телефон за връзка: +359886438912, e-mail: mi61@abv.bg

ОТБЕЛЯЗВАМЕ ПРАЗНИКА НА АВИАЦИЯТА И БЪЛГАРСКИТЕ ВОЕННОВЪЗДУШНИ СИЛИ

Самолет
16.10.2020 / 11:10

Президентът Румен Радев ще участва в честванията на Празника на авиацията и Българските военновъздушни сили, които ще отбележат 108-ата годишнина от създаването си.

Държавният глава и върховен главнокомандващ на Въоръжените сили ще приеме почетния караул пред Паметника на българския летец до сградата на Народното събрание. Там - с поднасяне на венци и цветя, министърът на отбраната Красимир Каракачанов и началникът на отбраната адмирал Емил Ефтимов ще почетат паметта на летците, загинали във военно и в мирно време.

108-ата годишнина от създаването си ще отбележат Военновъздушните ни сили. Министърът на отбраната Красимир Каракачанов и началникът на отбраната адмирал Емил Ефтимов ще почетат паметта на летците, загинали във военно и в мирно време, с поднасяне на венци и цветя пред Паметника на летеца пред Народното събрание.

Венци и цветя ще бъдат поднесени в Алеята на летците в Централните софийски гробища и пред Паметника на загиналите летци в кв. „Иван Вазов“ в София.

Командирът на ВВС ген. Димитър Петров ще награди заслужили служители на военната авиация. За празника отворен ще бъде и Музеят на авиацията в Крумово.

 
 

Copyright © 2008-2024 Агенция - Сливен | RSS емисия

Изграден от Sliven.NET | Дизайн от Sliven Net | Програмиране и SEO от Христо Друмев