АГЕНЦИЯ СЛИВЕН, телефон за връзка: +359886438912, e-mail: mi61@abv.bg

КНСБ: ПО 20% ЗА ВСИЧКИ "НА ПЪРВА ЛИНИЯ", ЧИИТО ЗАПЛАТИ НЕ СА УВЕЛИЧЕНИ

Пламен Димитров
12.10.2020 / 14:56

КНСБ ще поиска през следващата година да има 20 % увеличение на заплатите в тези бюджетни системи, в които служителите не са получили увеличение през последните месеци за работата си на „първа линия“ в условията на коронавирусна пандемия. Това заяви в Пловдив президентът на синдиката Пламен Димитров.

Той подчерта , че по общини работещите в подобни структури остават с много по-ниски доходи и това трябва да се коригира.

Пламен Димитров подчерта, че хората по места недоволстват заради изоставането на заплатите и даде за пример стартиралата подписка на работещите в Домашния социален патронаж в Пловдив:

"Разликите в заплатите стават доста сериозни и хората разбираемо искат увеличение на заплатите веднага, плюс това общинските предприятия също трябва да получат своето увеличение за следващата година. Ние и за тях искаме 20-ина процента", посочи Димитров.

И тъй като, за да има подобно увеличение, то трябва да бъде заложено в бюджетите на общините за следващата година, тепърва ни предстоят разговори с тяхното сдружение, синдикалистът.

 

 
 

Copyright © 2008-2024 Агенция - Сливен | RSS емисия

Изграден от Sliven.NET | Дизайн от Sliven Net | Програмиране и SEO от Христо Друмев