АГЕНЦИЯ СЛИВЕН, телефон за връзка: +359886438912, e-mail: mi61@abv.bg

ДОНКА МИХАЙЛОВА: БЪЛГАРСКИТЕ ОБЩИНИ НЕ ПОЛУЧИХА НИТО ЛЕВ КОМПЕНСАЦИИЯ ЗА ПРЕВЕНЦИЯ НА COVID-19

 Донка Михайлова
12.10.2020 / 14:52

"Ние имахме много активен диалог с всички политически сили в Народното събрание поставихме свои очаквания, почти всички очаквания намериха отражение в последната промяна в законите и постигнахме известни облекчения, глътка въздух за българските общини". Това каза в интервю за предаването "Преди всички" Донка Михайлова, кмет на Троян, заместник-председател на Националното сдружение на общините.

Тя припомни, че общините са освободени да не плащат до края на годината отчисленията за такса битови отпадъци в Регионалните инспекции по околната среда.

"Българските общини не получиха нито лев компенсациия за всички разходи, които трябваше да направят извънредно, за да реализират на своята територия мерки за превенция на Covid-19. За българските общини няма компенсация от всички трудности, свързани с набирането на приходи и ние очакваме диалога ни с правителството да продължи. В четвъртък имаме среща с министъра на финансите Кирил Ананниев по бюджета за следващата година. Много разчитаме тази среща да е резултатна и в нея да срещнем взаимно разбиране"

Няма положителен отговор на настояването на общините в затруднено положение да получат безлихвени кредити, подчерта Михайлова.

"Може би в деня на българската община няма да бъде нескромно да кажа, че имаме изключително сериозно изоставане на възнагражденията в общинските администрации, в сравнение с други сектори".

 

 
 

Copyright © 2008-2024 Агенция - Сливен | RSS емисия

Изграден от Sliven.NET | Дизайн от Sliven Net | Програмиране и SEO от Христо Друмев