АГЕНЦИЯ СЛИВЕН, телефон за връзка: +359886438912, e-mail: mi61@abv.bg

СЪС ЗАПОВЕД НА КМЕТА СТЕФАН РАДЕВ СЕ ЗАБРАНЯВА СЪБИРАНЕТО НА ПАРИ ОТ РОДИТЕЛИТЕ ЗА КОНСУМАТИВИ В УЧИЛИЩАТА И ДЕТСКИТЕ ГРАДИНИ

Стефан Радев
09.10.2020 / 11:48

Кметът на община Сливен Стефан Радев издаде заповед, с която изрично се забранява събирането на финансови средства за консумативи от родителите на децата в общинските детски градини на територията на община Сливен. В това число влизат санитарни и хигиенни материали, дезинфектанти, играчки, дидактически материали и пособия, ремонт, оборудване и обзавеждане на помещенията, за познавателни книжки и учебни комплекти, с изключение на тези, предвидени за децата от яслените групи, първа и втора възрастова група.

Със същата заповед се забранява още събиране на финансови средства от родителите на учениците в общинските училища за санитарни и хигиенни материали, дезинфектанти, ремонт, оборудване и обзавеждане на помещенията.

Заповедта е сведена до знанието на директорите на общинските детски градини и училища на територията на общината. Контролът по нейното изпълнение е възложен на зам.-кметът по хуманитарните дейности Пепа Чиликова, която ще извършва и проверка по всеки сигнал за нарушение и неизпълнение на заповедта.

Пресслужба на община Сливен

 
 

Copyright © 2008-2024 Агенция - Сливен | RSS емисия

Изграден от Sliven.NET | Дизайн от Sliven Net | Програмиране и SEO от Христо Друмев