АГЕНЦИЯ СЛИВЕН, телефон за връзка: +359886438912, e-mail: mi61@abv.bg

ПУТИН ПРИЗОВА ЗА ПРЕКРАТЯВАНЕ НА БОЕВЕТЕ В НАГОРНИ КАРАБАХ

Президентът на РФ Владимир Путин
07.10.2020 / 18:04

В интервю за руската държавна телевизия по случай 68-ия си рожден ден президентът Владимир Путин призова за прекратяване на боевете в Нагорни Карабах и за мирно решение на кризата в Киргизстан. Кореспондентът ни в Москва Ангел Григоров обобщава акцентите в интервюто:

Президентът Путин подчерта, че сраженията между Армения и Азербайджан не се водят на арменска територия и увери, че Москва е готова да изпълни съюзническите си ангажименти към Ереван по линия на Организацията на Договора за колективна сигурност:

"Винаги сме изпълнявали, изпълняваме и ще изпълняваме нашите задължения. Както знаете, аз съм в постоянна връзка с министър-председателя на Армения".

За първи път от началото на боевете Владимир Путин обсъди обстановката в Нагорни Карабах и с президента на Азербайджан Илхам Алиев, който го поздрави по телефона за рождения му ден.

Освен това Путин изрази надежда, че скоро ще бъде възстановен нормалният политически процес в Киргизстан:

"Надявам се, че след нормализирането на вътрешнополитическата ситуация ще продължим реализирането на всички наши планове с Киргизстан, който е член на Евразийския икономически съюз".

Руският държавен глава коментира и кандидат-президентския дебат в Съединените щати по време, който Джо Байдън нарече Доналд Тръмп „пуделът на Путин“:

"Това е проява на равнището на политическа култура или на отсъствието на такава. Но ние не се месим. Всичко това е продиктувано от вътрешнополитическите проблеми в самите Съединени щати".

 

 
 

Copyright © 2008-2022 Агенция - Сливен | RSS емисия

Изграден от Sliven.NET | Дизайн от Sliven Net | Програмиране и SEO от Христо Друмев