АГЕНЦИЯ СЛИВЕН, телефон за връзка: +359886438912, e-mail: mi61@abv.bg

БОРИСОВ: ВСИЧКИ СЕМЕЙСТВА ЩЕ ВЗЕМАТ ДЕТСКИ НАДБАВКИ

Бойко Борисов
07.10.2020 / 17:44

Правителството е взело решение всички семейства, независимо от дохода, който имат, да получават детски надбавки. Новината съобщи премиерът Бойко Борисов след правителственото заседание, състояло се днес във видео, публикувано на официалния му профил във Фейсбук. "Ще заложим в бюджета за следващата година всички семейства с деца, независимо от доходите на родителите, да получават всеки месец детски надбавки. За семейства с едно дете - 40 лв., за семейства с две деца - 90 лв., за семейства с три деца - 135 лв", казва Борисов.

Помощта ще обхване 1 200 000 деца. "По този начин ще разширим подкрепата за всички родители в България във времето на пандемия", коментира премиерът.

Сумата, която ще се отдели от бюджета за мярката, не е посочена. Решението на Министерски съвет не е обявено във взетите днес официално решения на правителството.

Преди седмици предложението бе направено индиректно от социалния министър Деница Сачева, вчера отново повторено, а днес вече, по думите на Борисов - прието.

Това би струвало близо 400 милиона лева допълнително. И през следващата година социалната политика ще е най-голямото разходно перо в бюджета, каза вчера Сачева.

Месечната помощ за семейство с едно дете в момента е 40 лева, за две - 90 лева, за близнаци - 75 лева. Надбавките се изплащат при подоходен критерий - до 410 лева месечен доход на член от семейство. При доход от 40 до 510 лева се изплаща 80% от размера на помощта.

 
 

Copyright © 2008-2024 Агенция - Сливен | RSS емисия

Изграден от Sliven.NET | Дизайн от Sliven Net | Програмиране и SEO от Христо Друмев