АГЕНЦИЯ СЛИВЕН, телефон за връзка: +359886438912, e-mail: mi61@abv.bg

АВТОИНСТРУКТОРИТЕ НА ПРОТЕСТ, НЕДОВОЛНИ ОТ НОВИ АДМИНИСТРАТИВНИ ТЕЖЕСТИ

Автоинструктори от цялата страна протестират в столицата
07.10.2020 / 13:36

Автоинструктори от цялата страна протестират в столицата срещу предлагани промени в наредбите за дейността на центровете за обучение на шофьори. Към момента вече е блокирано движението на площад „Батенберг“.

Недоволството в бранша е срещу предлаганите от Агенция „Автомобилна администрация“ промени в наредбите, регламентиращи дейността на центровете за обучение на шофьори.

Според инструкторите текстовете ги товарят с допълнителна административна тежест и са предпоставка за корупция.

Протестиращите настояват промените да бъдат съгласувани с бранша, обясни пред БНР Малинка Бондаренко от Съюза на българските автомобилисти (СБА):

"Всички колеги се чувстват излъгани. Ние отново сме тук и отново в готовност да излезем и да протестираме за правата си.

Нашето искане е едно - да бъде свален този проект на наредба 37 и 41 и да не се правят такива проекти, без да бъдат съгласувани с бранша и да се вземат предвид техните забележки".

С годините учебните центрове се товарят непрекъснато с административни тежести, каза в предаването "Преди всички" Стефан Малковски от Сдружение „Национален автоинструкторски съюз". Той посочи, че протестиращите не са срещу въвеждането на електронен регистър и електронен картон.

 
 

Copyright © 2008-2024 Агенция - Сливен | RSS емисия

Изграден от Sliven.NET | Дизайн от Sliven Net | Програмиране и SEO от Христо Друмев