АГЕНЦИЯ СЛИВЕН, телефон за връзка: +359886438912, e-mail: mi61@abv.bg

НИНОВА: 6-МАТА НАПУСНАЛИ ГРУПАТА НА БСП ДЕПУТАТИ, ДА НАПУСНАТ И ПАРЛАМЕНТА!

Корнелия Нинова
30.09.2020 / 10:41

Незабавно 6-мата напуснали групата ни депутати, да напуснат парламента.

Това каза по време на брифинг в Народното събрание, предаде репортер на Агенция "Фокус".

По думите ѝ те са избирани с листа на БСП, с програмата на партията и с работата на десетки хиляди социалисти.

"Ние тук сме БСП. Никой не е единствено себе си", каза още Нинова.

"Ние няма да даваме оценка за тяхната работа в БСП. За водачите на тази група оценката я даде партията на 12 септември по най-демократичния начин в пряка демокрация, с пряк избор на председател. Г-н Жаблянов получи 760 гласа от 53 795. Г-н Янков 1117 от 53 795. Мисля, че това е категорична оценка за досегашната им работа в партията", каза още Нинова.

По думите й следваща оценка са получили на конгреса. "И шестимата не бяха избрани за членове на Националния съвет", каза още Нинова.

Тя коментира и мотивите на напусналите депутати.

"Очевидно е, че мотивите за напускане са властови. Докато бяха членове на Изпълнителното бюро и на Националния съвет не виждаха ценностни различия в партията и стояха в нея. Сега, когато вече не са на ръководни постове, напускат партията. Сигурни сме, че ако бяха избрани за членове на Националния съвет, нямаше да го направят. Това поведение е обидно към десетките хиляди социалисти в страната, които вярват в идеите, членуват в партията, работят години наред в името на успеха на партията, безкористно и без да се борят само за постове", каза още Нинова.

Но снощното заседание на ПГ на БСП Нинова е призовала, който иска още да напуска, да го направи веднага. Никой не е мръднал, групата остава единна, подчерта Нинова.

Друг депутат от БСП няма да напуска групата, категорична беше Нинова.

Тя заяви, че е попитала депутатите от групата дали има друг желаещ да напусне. "Получихме еднозначен отговор – не. Друг няма да напуска групата. Що се отнася до това дали напусналите ще правят свой проект, нямаме информация за това", каза още Нинова.

 
 

Copyright © 2008-2024 Агенция - Сливен | RSS емисия

Изграден от Sliven.NET | Дизайн от Sliven Net | Програмиране и SEO от Христо Друмев