АГЕНЦИЯ СЛИВЕН, телефон за връзка: +359886438912, e-mail: mi61@abv.bg

РАДЕВ: ПРЕДЛОЖЕНИЯ ЗА ПРОМЕНИ В КОНСТИТУЦИЯТА - СЛЕД НОВИ ИЗБОРИ

Президентът Румен Радев
29.09.2020 / 17:33

Президентът Румен Радев обяви, че ще внесе предложенията си за промени в Конституцията след нови парламентарни избори. Държавният глава коментира отношенията си с бившия вече началник на кабинета му Калоян Методиев и с лидера на БСП Корнелия Нинова.

На въпрос има ли различия с бившия началник на кабинета си Калоян Методиев и какво е довело до решението му да го освободи от поста Радев отговори:

„Аз вече коментирах неговото освобождаване, няма какво да кажа повече. Политическият дневен ред, той е толкова наситен, даже критичен, че не можем да си позволим точно в този момент да го разпиляваме с каквито и да са кадрови въпроси“.

По думите на президента няма различия между него и Методиев по темата за консултациите за промени в Конституцията, които президентът инициира:

„Няма как да има различия, всеки един в президентството спомага за реализацията на моите политики. Що се отнася до конституционните промени и това, че те трябва да бъдат обсъждани първо с партии, виждате как най-голямата партия с най-голям и финансов, и човешки, и административен ресурс внесе недоносче, подигравка към правото в България, предложение за Конституция. Аз избрах другия подход“.

Радев не вижда причина да внася предложения за промени в основния закон при този парламент.

„Ще ги внеса, когато българският парламент придобие отново легитимност, т.е. след избори“.

И подчерта, че никога не е снемал доверието си от лидера на БСП и продължава да я подкрепя. Колкото до въпроса има ли критики към работата на опозицията държавният глава заяви:

„Отдавна съм заявил, че моите критики са към тези, които управляват. И когато управляват неефективно, когато не управляват и разпиляват ресурсите, не в интерес на народа, винаги ще критикувам. Когато БСП вземе властта, разбира се, аз ще критикувам там, където виждам, че нещата не се вършат добре“.

 
 

Copyright © 2008-2024 Агенция - Сливен | RSS емисия

Изграден от Sliven.NET | Дизайн от Sliven Net | Програмиране и SEO от Христо Друмев