АГЕНЦИЯ СЛИВЕН, телефон за връзка: +359886438912, e-mail: mi61@abv.bg

ШЕСТИМА ДЕПУТАТИ НАПУСКАТ ПАРЛАМЕНТАРНАТА ГРУПА НА БСП

Красимир Янков, Валери Жаблянов, Георги Андреев, Димитър Стоянов, Николай Иванов и Лало Кирилов
29.09.2020 / 17:25

6-ма депутати напускат ПГ на "БСП за България". Това каза по време на брифинг в Народното събрание депутатът Красимир Янков, предаде Агенция "Фокус". Досега групата на БСП в 44-ото Народно събрание се състоеше от 79 народни представители. Напусналите групата депутати са: Красимир Янков, Валери Жаблянов, Георги Андреев, Димитър Стоянов, Николай Иванов и Лало Кирилов.

Те ще прекратят и членството си в БСП. Единствено в партията остава Валери Жаблянов.

Това става след 50-ия конгрес на БСП, на който съперниците на Корнелия Нинова за лидерския пост Красимир Янков и Валери Жаблянов не бяха избрани в националното ръководство. Извън Националния съвет останаха и други знакови имена като Сергей Станишев, Димитър Дъбов, Георги Пирински, Михаил Миков.

Ето с какви думи депутатът Красимир Янков оповести тази новина:

“Днес е изправяме пред вас по не особено приятен повод, но животът е така устроен. Пътищата се събират и се разделят“, каза той и допълни:

“След съботно-неделното заседание на 50-ия юбилеен конгрес БСП доби един завършен вид, моделиран от Нинова през последните четири години. Тя и обкръжението ѝ наричат това като реформиране и модернизация на партията. По наше определение това е пълно подчиняване на БСП на едноличното управление, което е подсигурено от новия състав на Националния съвет“, каза той и допълни:

“Привидно това е обновен орган заради отсъствието на знакови имена в партията. Но как да наречем обновяване нещо, което не се раздели именно с другите лица, заради които обществото вече не разпознава БСП като социалистическа партия“, каза още Янков и заяви:

“В добавка висшият орган на БСП се конструира от два лични антуража – този на Корнелия Нинова и този на Кирил Добрев. Това, че Нинова не желае Национален съвет, избран от партията, а такъв, чието мнозинство да е селектирано от нея, има ярко доказателство с трите последни пленума, саботирани по нейна команда

Валери Жаблянов обяви, че в БСП има авторитарна система, като партията се движи надясно и е загубила над шест месеца парламентарно време с напускането на парламента и обсъждането на документа "Визия за България":

“Нашето отделяне от парламентарната група на БСП е мотивирано изцяло с несъвместимостта между нашите социалистически убеждения и фактическата политика, която се провежда от ръководството на парламентарната група. Политика, подчинена на политическата конюнктура, политика, подчинена изцяло на един деструктивен за България популизъм“.

 

 
 

Copyright © 2008-2024 Агенция - Сливен | RSS емисия

Изграден от Sliven.NET | Дизайн от Sliven Net | Програмиране и SEO от Христо Друмев