АГЕНЦИЯ СЛИВЕН, телефон за връзка: +359886438912, e-mail: mi61@abv.bg

ПЛАМЕН ДИМИТРОВ: БЪЛГАРИЯ ЗАКЪСНЯВА С НАЦИОНАЛНИЯ СИ ПЛАН ЗА ВЪЗСТАНОВЯВАНЕ И УСТОЙЧИВОСТ

Пламен Димитров
29.09.2020 / 11:39

България закъснява с изработването на Националния си план за възстановяване и устойчивост, за да има достъп до предвидените за страната ни 25 милиарда лева от Европейския фонд за възстановяване - за това предупреди президентът на КНСБ Пламен Димитров на организиран от синдиката форум по проблемите в селското стопанство.

В този план трябва да бъдат формулирани най-важните приоритети и визия как ще се използва заделеното финансиране, обясни той:

"Неформално и неофициално ние трябва да представим преди Коледа Националния си план за възстановяване и устойчивост, в който трябва да кажем, какво точно ще правим като идейни проекти, но и като конкретика, щото да постигнем определени параметри, които Зелената сделка изисква от една страна. От друга страна да дадем как дигиталната трансформация ще промени ключовите индустрии на България и ключовите сектори в това число и на ресурсните, какъвто е селското стопанско и по какъв начин тези два процеса ще бъдат входими в следващите 4 години, за които всъщност са тези 25 милиарда".

Селското стопанство, енергетиката и транспортът са трите сектора, които са най-засегнати от така наречената Зелена сделка на Европейския съюз.

 
 

Copyright © 2008-2024 Агенция - Сливен | RSS емисия

Изграден от Sliven.NET | Дизайн от Sliven Net | Програмиране и SEO от Христо Друмев