АГЕНЦИЯ СЛИВЕН, телефон за връзка: +359886438912, e-mail: mi61@abv.bg

ИЗГРАЖДА СЕ ОТВОДНИТЕЛНА КАНАЛИЗАЦИЯ ЗА ЧАСТ ОТ СЕЛО ЖЕЛЮ ВОЙВОДА

 Стефан Радев посети обекта
17.09.2020 / 17:30

В Желю войвода се изгражда нова отводнителна канализация за голям район от селото, където дворовете и къщите на хората се наводняват при проливни дъждове. Днес кметът на Сливен Стефан Радев посети обекта и се срещна с част от жителите. Те споделиха, че с новата отводнителна канализация се решава дългогодишен проблем и благодариха за съдействието от страна на кмета и неговия екип. Стефан Радев подчерта, че се полагат всички усилия за подобряване инфраструктурата в населените места и съдейства винаги на местните кметове според възможностите на Общината.

Средствата за отводняването бяха гласувани от Общинския съвет по негово предложение с актуализацията на бюджета на заседанието през юли и са в размер на 10 000 лева. Дейностите стартираха на 11 септември и приключват до края на тази седмица. Отводнителната канализация е с дължина 450 метра, информира кметът на Желю войвода Стоян Генов.

„От десетки години при големи дъждове дворовете и приземните етажи на къщите се наводняваха, което беше голям проблем за жителите. Това, което се прави сега, е много важно и съм благодарен на кмета Стефан Радев, че прие присърце проблема, както и на общинските съветници, които гласуваха „за“. Реши се дългогодишен проблем на този участък и се надявам, че и за другите след време ще се изгради отводнителна канализация“, допълни Генов.

 
 

Copyright © 2008-2024 Агенция - Сливен | RSS емисия

Изграден от Sliven.NET | Дизайн от Sliven Net | Програмиране и SEO от Христо Друмев