АГЕНЦИЯ СЛИВЕН, телефон за връзка: +359886438912, e-mail: mi61@abv.bg

СЕРГЕЙ ЛАВРОВ: УБЕДИХМЕ СЕ В НЕНАДЕЖДНОСТТА НА НАШИТЕ ЗАПАДНИ ПАРТНЬОРИ

Министърът на външните работи на Русия Сергей Лавров
14.09.2020 / 10:59

В сътрудничество с Европа Русия ще използва „предпазна мрежа“, тъй като се е убедила в ненадеждността на „западните партньори“. Това заяви руският външен министър Сергей Лавров в ефира на предаването „Москва. Кремъл. Путин“ то тв канала "Русия", предава EA Daily, цитирана от Агенция "Фокус".

Лавров припомни, че санкциите от страна на Запада са се появили дълго преди референдума в Крим или събитията в Украйна. По времето на Барак Обама антируските санкции са били пуснати, когато Едуард Сноудън се е скрил от преследването на американските власти в Русия, излагайки на показ „незаконната, неправомерна, до голяма степен престъпна дейност на американските структури, които се опитаха да популяризират неприемливи подходи в различни чужди държави и да подкопаят законните правителства“.

„През годините се убедихме в ненадеждността на нашите западни партньори, включително, за съжаление, членове на Европейския съюз“, подчерта министърът.

Той отбелязва със съжаление, че Европейският съюз „е поел по пътя на жертването на своите геоикономически, стратегически интереси заради моментните желания да не изостава от САЩ“ в това, което се нарича „наказване на Русия“. Следователно, всички бъдещи планове Москва ще изгради с помощта на „предпазна мрежа“.

„Тоест, да си предоставим всички възможности, така че ако ЕС остане в своите отрицателни, разрушителни позиции, ние не зависим от неговите капризи и можем да осигурим собственото си развитие независимо и в партньорство с тези, които са готови да си сътрудничат на равна, взаимноуважителна основа“, обясни Лавров.

Припомняме, че възможността за въвеждане на нови санкции срещу Русия беше обсъдена след „отравянето“ на руския опозиционер Алексей Навални. Германските власти заявиха, че той е отровен с вещество от групата на "Новичок", но не предоставят никакви доказателства за това.

 
 

Copyright © 2008-2024 Агенция - Сливен | RSS емисия

Изграден от Sliven.NET | Дизайн от Sliven Net | Програмиране и SEO от Христо Друмев