АГЕНЦИЯ СЛИВЕН, телефон за връзка: +359886438912, e-mail: mi61@abv.bg

РОДИТЕЛИ СЕ СЪБИРАТ НА ДВА ПРОТЕСТА В СОФИЯ

Родители на протест
14.09.2020 / 08:04

На протест по обед пред Министерството на образованието днес ще се съберат родители под наслов „НЕ на маските и изолаторите в училище!“. Те настояват мерките против разпространението на Covid-19 в учебните заведения да бъдат препоръчителни, а не задължителни.

Като аргумент те дават проучвания, включително и на учени от Станфорд, за вредата от носенето на маски, особено при децата. За пример те дават и психическите травми, които според психолози могат да нанесат мерките у децата. Според протестиращите всеки родител и дете трябва да прецени дали да носи маска или не, а отказът да не води до рестрикции и репресии.

На отделен протест ще излязат родители днес пред сградата на Столична община в 17,30 часа. За четвърти път тази година ще протестират родители на деца, които не са приети в ясли и детски градини в София.

Те ще отправят исканията си за парични компенсации за всяко неприето дете, за строеж на нови сгради и за спазване на Наредбата за брой деца в група.

Демонстрацията е под наслов „Ваучери за всяко дете, въздух за всяко прието дете“.

Ива Йосифова-Такева, адвокат и част от групата, която организира протеста, заяви: „Ще се съберем стотици родители, които искат всички деца в града да имат равен достъп до публично финансираните ясли и градини, да получават качество в тях. Тези, които не са приети, да получат равностойни компенсации в размер на издръжката на всяко дете“.

 
 

Copyright © 2008-2024 Агенция - Сливен | RSS емисия

Изграден от Sliven.NET | Дизайн от Sliven Net | Програмиране и SEO от Христо Друмев