АГЕНЦИЯ СЛИВЕН, телефон за връзка: +359886438912, e-mail: mi61@abv.bg

ДЕН 67: ГРАЖДАНИТЕ СЕ ГОТВЯТ ЗА ТРЕТОТО "ВЕЛИКО НАРОДНО ВЪСТАНИЕ" НА 22 СЕПТЕМВРИ

Протестът - 67 ден
14.09.2020 / 08:00

Протестиращите с искане за оставката на кабинета Борисов 3 и главния прокурор Иван Гешев за поредна вечер блокираха столичния Орлов мост за около 2 часа. Към 23 ч. движението беше освободено, след кратък разговор между присъстващите 15-20 души и представители на полицията.

Антиправителствената демонстрация на пл. "Независимост" премина спокойно. Отново бяха прожектирани политически изказвания на стената на президентството.

Организаторите на антиправителствение протести от т. н. "отровно трио" обявиха, че са избрали 22 септември - Денят на българската независимост, за трета част на т. нар. "Велико народно въстание".

Адв. Иван Хаджигенов обяви защо е избрана тази дата: "За нас Борисов е не просто диктатор, не просто зло. Борисов е миналото, вече миналото. Именно заради това на 22-ри септември ще чуете петте приоритета, които според нас, са необходими за изход на България от тази помийна яма, в която ни завлече управлението на Борисов".

Арман Бабикян допълни, че преговори с Борисов няма да бъдат водени

"Може би осъзнал, че на площадите на България не е мафията, а са гражданите! Длъжни сме да дадем точен и ясен отговор - преговори с Бойко Борисов няма да има. От него се иска да подаде оставка и след това да се насрочат парламентарни избори. Това смятаме, че е легитимният начин за развръзка на кризата в България. Тогава ще има не преговори, а разговори и то с българския народ".

ПР-експертът поиска и обяснение за анекс към договора с Газпром за т.н. "стар газопровод", който минава през Молдова и Украйна:

"Незнайно защо има анекс и този договор тихомълком е коригиран, стария договор, и сме се отказали да получаваме 90 на сто от таксата, тоест около 150 милиона долара годишно".

Проф. Велислав Минеков, попита Борисов какво е отношението му към главния прокурор Иван Гешев:

"Продължаваме да очакваме отговор на поставените от нас въпроси защо той е единственият главен прокурор, пребиваващ в покоите на резиденция "Бояна" -Дом №5".

Минеков поиска обяснение от премиера и колко са цивилните пострадалия в, по думите му, "кървавия втори септември" - първото т.н. "Велико народно въстание".

БНР

 
 

Copyright © 2008-2024 Агенция - Сливен | RSS емисия

Изграден от Sliven.NET | Дизайн от Sliven Net | Програмиране и SEO от Христо Друмев