АГЕНЦИЯ СЛИВЕН, телефон за връзка: +359886438912, e-mail: mi61@abv.bg

66-И ДЕН НА ПРОТЕСТИ: ОРГАНИЗАТОРИТЕ ОБЕЩАВАТ ИЗНЕНАДИ

Протестът - 66 ден
13.09.2020 / 12:33

Без инциденти премина в столицата 66-ият ден от протестите срещу кабинета на Бойко Борисов и главния прокурор Иван Гешев. Акцията премина под мотото "Нас не ни е страх".

След шествието от площад "Независимост" и по бул. "Цар Освободител" Орлов мост отново бе блокиран за няколко часа.

Организаторите на протеста обещаха днес да поднесат изненади и да обявят трета част на т.нар. Велико народно въстание, както и да дадат отговор на поканата на Борисов за диалог.

"До онзи ден всички тук бяхме мафия, а днес чуваме, че министър-председателят е склонен на разговори с мафията", коментираха от т. нар. Отровно трио.

"Всички, които можем да помогнем и имаме опита в чужбина, ще го направим заради нашата България". Това каза от трибуната Мариела Ангелова. Тя бе представена като "една българка, която днес е пристигнала от Канада и която, за разлика от госпожа Теменужка, се занимава с ядрена енергетика".

Иван Евтимов, също от трибуната, призова: "За да успеем, трябва да сме единни, затова на следващия голям протест трябва да излязат всички области в България. Опитвайте се да убеждавате повече хора, които са аполитични и нихилистични - това е пътят".

"Всички млади хора на площада да започнат да излъчват лидери, защото след изборите трябва да дойдат нови хора, и тези лидери трябва да са разпознаваеми". Това предложи Николай Зефирев, един от ораторите, като обясни, че цитира думи на журналиста Кеворк Кеворкян. Същият оратор предложи да се създаде общонационална организация, която да получава сигнал за всяка една нередност, която се вижда. Това по думите на Зефирев ще даде по-силен граждански и обществен контрол.

"Колкото по-бързо секне кранчето, толкова по-бързо ще спрем ГЕРБ и приятелствата около тях, защото приятелството струва концесия или хубава служба", добави той.

"Да се опитаме всички ние да вкараме закон, и да няма давност в злоупотребата с обществени средства, така ще има справедливост за всички, предложи" още Зефирев.

Каквото си позволи пред последните 11 години този кощунственик, през църквата да си изпира чекмеджетата, ще кажем "Не!", каза пред стотиците протестиращи архимандрит Дионисий (Мишев). Преговорите трябва да се водят с целия български народ, който 66-и ден казва "Оставка", добави той.

 
 

Copyright © 2008-2024 Агенция - Сливен | RSS емисия

Изграден от Sliven.NET | Дизайн от Sliven Net | Програмиране и SEO от Христо Друмев