АГЕНЦИЯ СЛИВЕН, телефон за връзка: +359886438912, e-mail: mi61@abv.bg

ДПС, ВОЛЯ И НЕЗАВИСИМИТЕ СПАСИХА КВОРУМА В ПАРЛАМЕНТА

Народно събрание
10.09.2020 / 11:29

С кворум от 127 народни представители започна пленарното заседание. Необходимите за кворума са 121 депутати.

В залата се регистрираха ГЕРБ, ДПС, "Обединени патриоти", "Воля" и част от независимите депутати.

Народните представители от БСП отсъстват от пленарното заседание.

Те обявиха, че ще влязат в пленарната зала само когато се разглеждат промените в Изборния кодекс и обсъждането за машинното гласуване.

„Днес няма да влизаме изобщо в сградата на Народното събрание и това решение е взето след всички ексцесии, които станаха. Мястото на депутатите от опозицията не е вътре, където се осъществяват тези позорни политически сделки, а тук, сред хората. Мястото ни е сред тази пъстра смесица от хора с различни възгледи, които са обединени от едно общо нещо - оставките на Бойко Борисов и Иван Гешев“, заяви Александър Симов от БСП.

"Ние ще се включим в протеста. Мислим, че исканията им за оставки са напълно основателни. В продъжение на 3 години и половина бяхме вътре в парламента, сега ще сме отвън", категоричен е Крум Зарков.

Лиляна Друмева се закле като народен представител от ГЕРБ на мястото на Данаил Кирилов, чийто пълномощия бяха вчера предсрочно прекратени по негово искане.

Припомняме, че Кирилов бе министър на правосъдието от април 2019 г. до август 2020 г., след което си подаде оставката и като министър, и като депутат.

По предложение на председателя на парламента Цвета Караянчева депутатите ще започнат работа с обсъждане на проект за процедурни правила за избор на председател на ЦИК.

В дневния ред е също решение за отпускане на държавни парични награди за особени заслуги към българската държава и нацията.

 
 

Copyright © 2008-2024 Агенция - Сливен | RSS емисия

Изграден от Sliven.NET | Дизайн от Sliven Net | Програмиране и SEO от Христо Друмев