АГЕНЦИЯ СЛИВЕН, телефон за връзка: +359886438912, e-mail: mi61@abv.bg

ОБСЪЖДАТ ПРОБЛЕМИТЕ НА КОМПЛЕКСА "МАРИЦА-ИЗТОК"

"Марица-изток"
08.09.2020 / 08:57

Проблемите на комплекса "Марица-изток" ще са основната тема на Браншовия съвет за тристранно сътрудничество, минно дело и геология. Участие в него ще вземат представители на Министерството на енергетиката и синдикатите.

Целта е в този формат да бъдат обсъдени възможностите за решаване на отворените въпроси относно бъдещето на ТЕЦ-овете и мините от комплекса.

Браншовият съвет се провежда няколко дни след среща на синдикатите с премиера Бойко Борисов, икономическия министър Лъчезар Борисов, заместник-министъра на енергетиката Жечо Станков и кмета на Стара Загора Живко Тодоров. На нея са били обсъдени социално-икономическите мерки за справяне с последиците от кризата с коронавируса и за запазване на работните места.

"На срещата се разбра, че трябва да има дългосрочна програма за "Марица-изток", каза пред БНР Александър Загоров – конфедеративен секретар на КТ „Подкрепа“. Той посочи, че най-големият проблем на мините е липсата на среща, както и ниската консумация на електроенергия и свързаният с това нисък добив на въглища.

 
 

Copyright © 2008-2024 Агенция - Сливен | RSS емисия

Изграден от Sliven.NET | Дизайн от Sliven Net | Програмиране и SEO от Христо Друмев