АГЕНЦИЯ СЛИВЕН, телефон за връзка: +359886438912, e-mail: mi61@abv.bg

ЯВОР ДАЧКОВ: ТЪРГУВАТ КОНСТИТУЦИЯТА СРЕЩУ ПЛАЖНИ ИВИЦИ

Явор Дачков
04.09.2020 / 17:33

Бойко Борисов ще отлага възможно най-много оставката си и ще се опита да се добере до редовните избори. Борбата сега е кой ще организира следващите избори – дали президентът или Бойко Борисов. Това каза пред БНР журналистът Явор Дачков. По думите му няма никакви пречки тази тактика да успее, освен протестът или „нови скандални разкрития за неговите далавери“.

„Може да излезе още нещо, което да го разклати, но ако протестът секне, това ще му даде спокойствие“, коментира Дачков в предаването „Хоризонт за вас“.

Възможно е да текат някакви договорки – така Дачков си обяснява прекъсването на серията от снимки и записи, свързани с премиера, която започна през лятото.

„Предполагам, че може да текат някакви договорки. Това са хора, които довчера са били едно – Васил Божков, Цветан Цветанов и Бойко Борисов. Аз също се изненадах, че нещата секнаха изведнъж.“

Ако опозицията иска да направи нещо, тя трябва да вдигне огромен скандал в Европа, същото важи и за президента, смята Явор Дачков.

„Защото е срамно европейска страна да бъде управлявана от хора като Марешки, като Борисов и от тази, наистина шайка, която е овладяла страната.“

Журналистът очаква повече хора да се включат в протеста и да осъзнаят, че „България не може да бъде управлявана от двама души – Бойко Борисов и Делян Пеевски, които да търгуват Конституцията срещу плажни ивици“.

ДПС играят играта на Борисов, разбрали са се с ВМРО тази конфигурация да се запази, докато „и Борисов не се износи съвсем“, подчерта в анализа си Явор Дачков.

„ГЕРБ и ДПС са едно. ДПС може би само показаха жълт картон на Борисов – ако той не успее да продължи да влачи дружината, ще се освободят от него. Това е корпорация, а не партия. Много пари са заложени на карта за тях и не мисля, че те ще ги изгубят тези позиции толкова лесно.“

ВМРО е само параван за договорките между Борисов и Пеевски, допълни Дачков.

Случилото се на 2 септември вечерта влезе във всички европейски медии и се надявам, че това ще ускори края на Борисов, че той няма да изкара пълния си мандат, посочи още журналистът.

„Такава деградация и такъв разпад не помним в новата българска история. Това е срам за всички нас“, обобщи той.

 
 

Copyright © 2008-2024 Агенция - Сливен | RSS емисия

Изграден от Sliven.NET | Дизайн от Sliven Net | Програмиране и SEO от Христо Друмев