АГЕНЦИЯ СЛИВЕН, телефон за връзка: +359886438912, e-mail: mi61@abv.bg

ОСВИРКАХА МАРЕШКИ ЗАРАДИ ВРЪТКИТЕ МУ С КОНСТИТУЦИЯТА

Освиркаха Марешки заради конституцията
04.09.2020 / 12:59

Лидерът на ВОЛЯ Веселин Марешки беше освиркан в центъра на София, когато беше включен да дава интервю за Нова тв.

Активисти на "Да, България"обкръжиха, освиркаха мощно и атакуваха словесно лидера на "Воля" Веселин Марешки пред столичния НДК, докато той се опитваше да даде интервю за Нова телевизия. Те влязоха в остър конфликт с привърженици на аптекарския бос. Чуха се и обвинения за прегазен човек. Хората на Марешки носеха плакати: "Веско с теб", докато от другия лагер крещяха:"Как не ви е срам", "Оставка" , "Изпълнявате, каквото ви кажат".

Протестиращи ревяха почти до ухото на Марешки "Смешник". "Защо го наричаш смешник?", ревна като лъвица негова фенка. Протестиращите го засипаха с въпроси защо 5 пъти за нула време си е променил мнението за Конституцията и в крайна сметка подписа заради облаги с концесия на плаж Кабакум-север 2.

На живо, в ефира на Нова, откъм друга агитка върху него политат пачки - с лиика на Борисов и 500 евра на цяло, и се чуват призиви за оставка и неприятни въпроси, като дали му харесва да го изнасят през кордон и струва ли съвестта му една концесия и нещо... Питат го също за висящите му дела и дали с тях го държат за някои чувствителни места.

Той пък командва оператора на Нова - "Стой, стой малко, бе!" - и опитва да си каже рецитацията на тема "лош президент, много лош", но не успява да се концентрира.

В ролята на хванат покемон, Марешки е толкова нелеп, че даже бившата царска пиарка Цветелина Узунова е безпомощна да му помогне и дискрено се скатава извън кадър.

Марешки отговори витиевато на обвиненията, че е разменил гласовете за Конституцията срещу концесии на плажове и обясни, че такова отношение има от президента Радев и "това е много жалко".

Лидерът на ВОЛЯ отхвърли обвиненията, че депутатите му са подкрепили проекта за нова конституция на ГЕРБ срещу две концесии – тези на плажовете „Кабакум - Север 1” и „Кабакум - Север 2”. Според обвиненията едната концесия е взета от майка му, а другата – от бивш депутат от ВОЛЯ.

"Всеки ден правя бизнес сделки. Имам много сътрудници, които работят във фирмите. Не зная кой какво прави всеки ден. Но това няма нищо общо с това, което се е случило в политическата ни дейности", отговори лидерът на "Воля" на обвиненията за политическо търгашество

"Платил съм 500 хиляди лева на държавата, платил съм няколкостотин хиляди лева за медицинско оборудване, той е непечеливш, а приходите са 8 хиляди на месец", заяви пред камерите лидерът на ВОЛЯ Веселин Марешки, за концесията за плаж "Кабакум", но не можа да уточни на коя точно негова част.

Марешки съобщи, че три пъти се е явявал на търг единствен, защото "никой друг не го е искал".

"Този плаж е нерентабилен, никой не го иска, аз съм готов да го подаря", каза той.

Оказа се, че управител на фирмата "Булвекс" е 77-годишната майка на Марешки.

По думите му, той няма нищо общо с концесията, дадена на бивш негов депутат преди два дни, но не можа да каже дали фирмата, управлявана от майка му, също е участвала в конкурса за концесията.

"Не знам и не се интересувам на какво е концесионер майка ми", твърди лидерът на ВОЛЯ.

Марешки заяви, че обвинението, че е подписал проекта за конституция на ГЕРБ срещу концесията на "Кабакум" е невярно.

"За съжаление, чух такова внушение от президента. Това е много жалко. Само човек, който е свикнал да работи по този начин – че за всяко нещо трябва да му се плаща, може да прави такива внушения", изрецетира Марешки познатите си клишета. "На 3 август президентът каза, че е готов с Конституция. На 19 декември миналата година той обясни пред всички, че почва нова Конституция. Сега казва, че няма да прави. Кой му плати, за да се откаже да прави нова Конституция", попита Марешки.

По думите му, ВОЛЯ подписали, за да "дадат възможност на президента да покаже "прекрасния" си проект за Конституция" и припомни, че преди 4 години президентът е обявил, че започва широки консултации за нова Конституция.

Той направи прогноза и за бъдещето на кабинета. „Управляващите го казаха, виждам, че вървят към приключване на мандата. Най-вероятно това ще се случи”.

Веднага след това Марешки беше включен и в БТВ, където призна, че не е чел проекта за Конституцията, защото е проект и "той нищо не означава".

На въпрос на bTV на коя част от плажа "Кабакум" е концесионер, отговорът беше, че "те им сменят имената и аз вече не знам".

Не знам коя е фирмата, спечелила концесията – вие наистина ли си мислите, че се занимавам с концесия за 100 000 лв. годишно при оборот от 1,5 млрд. лева, попита лидерът на „Воля”, който уточни, че го интересуват лекарствата и горивата.

По думите му, "никой не го искаше този плаж – правя нещо за хората, за да са доволни" от ниски цени на чадъри и шезлонги.

Оказа се, че управител на фирма, занимаваща се с концесията на плажа, която е на Марешки, е майка му Веска. Тя е на 77 години, уточни политикът. И обеща да отиде да връчи концесията на президента. Попитан дали фирма "Булвекс", където майка му Веска е управител, се е състезавала с фирма на негов бивш депутат, отговорът беше: "Откъде да знам". И отрече майка му да му е подставено лице в бизнеса: "Няма да стане инсценировката".

Той отрече да има схема с две фирми, от която едната дава по-висока цена и после се оттегля, за да спечели другата на по-ниска цена, а двете са свързани. "Марешки незаконно неща не прави", категоричен беше лидерът на "Воля", според който сега се правят нови внушения.

И добави, че от "Воля" повече не искат да са депутати. А на въпрос защо тогава не напусне парламента, отговорът беше, че бил напускал, визирайки Общинския съвет на Варна: "Готов съм да напусна, ако другите напуснат".

Концесията на "Кабакум-север 2"

Концесията е за 20 години. За първата година, държавата получава малко над 22 000 от концесионера Андон Дончев чрез фирмата му "Булмедикс 2012". Допреди по-малко от 2 месеца той беше депутат от "Воля", но напусна парламента, изтъквайки лични причини.

Решението за концесията от Министерския съвет беше взето на 2 септември, каза столичният общински съветник (Демократична България) Тома Белев, който дълги години се занимава с ековъпроси и отдавна има спорове защо още е ръководител на Асоциацията на парковете в България.

"Булмедикс 2012" държи концесията и на плаж "Кабакум-север 1". Основната дейност на фирмата според Търговския регистър е търговия с лекарства. Марешки отрече, че Андон Дончев е някаква част от неговия бизнес. "То много хора имат аптеки", коментира лидерът на "Воля" за Дончев.

 
 

Copyright © 2008-2024 Агенция - Сливен | RSS емисия

Изграден от Sliven.NET | Дизайн от Sliven Net | Програмиране и SEO от Христо Друмев