АГЕНЦИЯ СЛИВЕН, телефон за връзка: +359886438912, e-mail: mi61@abv.bg

РУМЕН РАДЕВ: ЕКСПЕРТЕН КАБИНЕТ ЩЕ ОЗНАЧАВА БОРИСОВ ДА Е НА ВЛАСТ ОТНОВО

Президентът Румен Радев
01.09.2020 / 12:10

Народните представители трябва да се съобразят с волята на народа, а тя е ясна - незабавни оставки, честни избори. Това заяви пред журналисти президентът Румен Радев.

Депутатите да не гласуват за експертен кабинет при оставка на правителството, призова още държавният глава при откриването на новата учебна година във Военната академия "Георги С. Раковски". Той посочи, че експертен кабинет означава Борисов да е на власт отново:

"Защото хората протестират и искат оставката на това управление, за да се сложи край на режима "Борисов", а не този режим да се бетонира зад някакъв експертен кабинет, който няма да е нищо повече от марионетка на сегашния режим. Експертен кабинет - това ще бъде измама към очакванията на българите и не трябва да го допускаме, защото при един експертен кабинет режимът на Борисов ще организира изборите".

Президентът Радев заяви още, че има готов проект за Конституция, но не би започнал дебати по нея на този етап. Подобни разговори държавният глава каза, че ще инициира след подаване на оставка на правителството:

"Няма да се оставя да бъда въвлечен в този дебат. Ще го инициирам веднага и то много професионално и експертно, но в момента, в който видя оставки. Това в момента е най-важната задача пред обществото ни. Още веднъж казвам - незабавни и безусловни оставки на правителството и главния прокурор, служебен кабинет, честни избори, ново доверие".

Държавният глава добави, че е за машинно гласуване, както и за дистанционно електронно гласуване.

 
 

Copyright © 2008-2024 Агенция - Сливен | RSS емисия

Изграден от Sliven.NET | Дизайн от Sliven Net | Програмиране и SEO от Христо Друмев