АГЕНЦИЯ СЛИВЕН, телефон за връзка: +359886438912, e-mail: mi61@abv.bg

БОРИСОВ: ИСКАТ НАСИПЕН ПАРЛАМЕНТ И КАБИНЕТ ТИП "ОРЕШАРСКИ"

Бойко Борисов
01.09.2020 / 12:06

Премиерът инспектира пътищата в Северозападна България заедно със заместник-министъра на регионалното развитие Николай Нанков.

По думите на Борисов преди зимата пътят Ботевград - Мездра трябва да бъде готов.

"Ботевград-Мездра в момента, в който го обявихме, започнахме да правим два огромни завода веднага във Враца", посочи премиерът.

„Много ни е хубава държавата, но е трудна за строителство. Навсякъде са тунели, мостове, дерета, затова на всяко населено място трябва да се направи съоръжение“, посочи Борисов. Той добави, че въпреки трудния терен, на който се строи, българите вече се движат по автомагистралите „Тракия“, „Люлин“, „Марица“, работи се за завършването на „Хемус“, „Европа“, „Струма“, както и на обходите на София.

Премиерът подчерта, че наред с усилената работа по инфраструктурните обекти в условията на коронавируса, правителството активно подпомага и бизнеса у нас. „Светът е в най-тежката финансово-икономическа криза, която може да си представим“, добави министър-председателят и акцентира върху значението на мерките за справяне с последиците от пандемията, причинена от COVID-19. Продължава работата и по ключовите за страната и региона енергийни проекти.

По време на инспекцията заместник-министърът на регионалното развитие и благоустройството Николай Нанков информира премиера Борисов, че в момента се изграждат 62,3 км от пътя Видин-Ботевград. През миналата година работата започна от едни от най-сложните отсечки - Мездра-Ботевград (33 км) и Видин-пътен възел „Макреш“ (29,6 км). За да върви по-бързо строителството на пътя между Мездра и Ботевград, то е разделено на два лота, съобщи правителствената пресслужба.

При посещението си в Северозападна България премиерът коментира и темата за свикването на Велико народно събрание и за нова Конституция. Той изрази очакване на утрешното заседание на парламента ГЕРБ да успее да получи подкрепата на 120 депутати за реализиране на промените:

„120 ще съберем. Отново стана ясно. Почват да умуват какъв бил проектът на новата Конституция…Какъвто и да е проектът Великото народно събрание може да промени абсолютно всичко в нея – от първата до последната страница. Това беше нужно да покажем воля, политическа, има ли за рестарт. После може да стане това, което казва БСП, ДПС и всички, които са във ВНС“.

На всички стана ясно кои са сценаристите, какъв е сценарият и какво искат да направят – олигархия, Божков, Радев и всички останали. Искат насипен парламент, за да има пак кабинет тип "Орешарски". Това е целта, коментира пред журналисти Борисов във Видин. Премиерът беше категоричен, че са изобличени лъжите, че всички искат Велико народно събрание и че ДПС подкрепя ГЕРБ. Борисов обърна внимание на участието на Христо Иванов, целящо ДПС да се прибере в лоното на БСП и Радев. „Отидоха, подплашиха Ахмед Доган. И сега направиха какво? Отново БСП, ДПС, Радев и олигархията заедно“, добави премиерът.

Попитан от медиите какво следва, ако не бъде събрана подкрепа за проекта, министър-председателят беше категоричен: „Работа“, отбелязват от пресслужбата на МС.

 
 

Copyright © 2008-2024 Агенция - Сливен | RSS емисия

Изграден от Sliven.NET | Дизайн от Sliven Net | Програмиране и SEO от Христо Друмев