АГЕНЦИЯ СЛИВЕН, телефон за връзка: +359886438912, e-mail: mi61@abv.bg

КЕВР ПРЕДЛАГА ПОСКЪПВАНЕ НА ПРИРОДНИЯ ГАЗ С 15,21 НА СТО

КЕВР
27.08.2020 / 19:26

Природният газ да поскъпне с 15,21 на сто от септември, предлага Комисията по енергийно и водно регулиране. По време на днешното обсъждане на цените в КЕВР от „Булгаргаз“ посочиха, че увеличението от следващия месец може дори да е малко по-високо.

Окончателното решение за поскъпването регулаторът ще вземе на 1 септември, когато ще бъде предоставена допълнителна информация за цените на синьото гориво на европейските борси и за курса на долара.

Това каза изпълнителният директор на „Булгаргаз“ Николай Павлов и обясни на какво се дължи скока на газа:

„Само за десет дни - от 1-ви август до 10-ти август, цената на борсовите индекси се покачи с 40 процента. За съжаление, продължава тази тенденция, а към днешна дата увеличението е 49 процента. В цената, която сме предложили, вероятно може да има и съвсем малко увеличение“.

Още когато газовата компания направи прогнозата си за поскъпването преди около три седмици, от енергийния регулатор обясниха, че това в случая няма да доведе до преразглеждане на цените на парното.

Аргументът им бе, че с промяна в една от наредбите цените на топлоенергията вече ще се определят веднъж годишно, а промяна може да има само при определени условия, каквито в случая липсват.

 
 

Copyright © 2008-2024 Агенция - Сливен | RSS емисия

Изграден от Sliven.NET | Дизайн от Sliven Net | Програмиране и SEO от Христо Друмев