АГЕНЦИЯ СЛИВЕН, телефон за връзка: +359886438912, e-mail: mi61@abv.bg

ГЕРМАНСКИТЕ СОЦИАЛДЕМОКРАТИ ПОДКРЕПИХА ПРОТЕСТИТЕ У НАС

Партийният флаг се вее над централата на Германската социалдемократическа партия в Берлин
25.08.2020 / 20:31

Парламентарната фракция на германските социалдемократи (ГСДП) обяви днес, че подкрепя протестите в България, които смята за проевропейски и в защита на върховенството на закона.

В прессъсобщение депутатите от управляващата в коалиция с християндемократите партия също така посочват, че предстоят дискусии за върховенството на закона в отделните страни членки на ЕС.

Прессъсобщението е публикувано на сайта на фракцията.

„Солидаризираме се с българите, които вече над 45 дни са на улицата в името на проевропейски ценности“, заявяват депутатите от ГСДП и допълват:

„В продължение на седмици хиляди хора в България протестират с искане за демокрация, върховенство на закона, независима съдебна система и срещу корупцията. Ние подкрепяме целите на хората. Парламентарната група на ГСДП застава на страната на тези, които се застъпват за основните европейски ценности. Демокрацията, върховенството на закона и борбата с корупцията са сред централните стълбове на европейската интеграция. За българите, членството в ЕС с право е най-голямата надежда за по-добър живот. Ние подкрепяме българите, които вече повече от 45 дни излизат на улицата в името на тези ценности“.

 
 

Copyright © 2008-2024 Агенция - Сливен | RSS емисия

Изграден от Sliven.NET | Дизайн от Sliven Net | Програмиране и SEO от Христо Друмев