АГЕНЦИЯ СЛИВЕН, телефон за връзка: +359886438912, e-mail: mi61@abv.bg

ДОНАЛД ТРЪМП С ОФИЦИАЛНА НОМИНАЦИЯ ЗА ВТОРИ ПРЕЗИДЕНТСКИ МАНДАТ

Доналд Тръмп
24.08.2020 / 22:21

Настоящият президент Доналд Тръмп беше официално номиниран в понеделник от републиканците за техен кандидат за втори мандат за поста на ноемврийските президентските избори в САЩ.

Гласуването щат по щат се състоя в Шарлот, Северна Каролина, по време на започващата днес Републиканска национала конвенция, който включва 336 делегати, представляващи 50 щата, пет територии и Вашингтон.

Президентът Доналд Тръмп изненадващо се появи лично на конгреса на Републиканската партия в Шарлот, щата Северна Каролина, предаде ДПА.

След номинацията той заяви, че президентските избори през ноември "са най-важните в историята на страната ни".

Говорейки на Републиканската национална конвенция, Тръмп на пръв поглед шеговито отбелязва, че за да "подлудят" демократите, републиканците трябва да скандират "още 12 години", вместо "още четири години", визирайки очаквания негов втори мандат в Белия дом.

Републиканците трябва да бъде "внимателни" по време на тези избори, предупреди той, твърдейки, че демократите са били хванати "да шпионират" при неговата капания през 2016 година.

В речта си след номинацията Доналд Тръмп заяви, че демократите "използват Covid-19, за да откраднат изборите от републиканците", като добави, че единственият начин техният кандидат за президент Джо Байдън да го победи е да "се проведат фалшиви избори".

Тръмп похвали състоянието на борсовите пазари и разкритикува съперника си Джо Байдън за изказването му, че пак би спрял икономическата дейност, за да избегне нов скок на заразени и починали от коронавирусната пандемия.

Той заяви, че икономиката на САЩ е била цветуща преди пандемията от Covid-19 и разкритикува губернаторите, които продължават да държат икономиката на своите щати спряна, за да ограничат разпространението на вируса, предаде Асошиейтед прес.

Американците знаят как да се пазят от коронавируса и могат да отидат физически до изборните секции, така че няма нужда да гласуват по пощата, каза Тръмп. Според него гласуването на пощата създава условия за измами.

Той допълни, че демократите "нямат ентусиазъм по отношения на техния кандидат, тъй като не харесват Байдън".

Уверен в спечелването на изборите, президентът заяви, че американските граждани "обикновено виждат анкети“, които имат за цел да ги подведат и да ги накарат да повярват, че Байдън изпреварва Тръмп в президентската надпревара в САЩ през 2020 г.

Президентът Доналд Тръмп заяви в понеделник, че ще поиска списък на потенциалните кандидати за върховен съд от своя опонент Джо Байдън, тъй като той беше официално номиниран от GOP за кандидат на партията на изборите през ноември.

Тръмп също така каза, че ще представи свой собствен списък на бъдещите съдии в "следващите няколко седмици", отбелязвайки, че "радикалната левица" ще направи свой собствен списък от името на Байдън, който ще отбележи "смъртта" на американската мечта.

В началото на днешното събитие Майк Пенс също беше единодушно номиниран отново да заеме поста на вицепрезидент.

Изказвайки се след номинацията, вицепрезидентът на САЩ Пенс заяви, че страната се нуждае от "още четири години" с президента Доналд Тръмп в Белия дом.

Той подчерта, че втори мандат на Тръмп означава "повече работни места, повече съдии", подкрепа за армията и полицията, добавяйки, че "ще бъдат необходими още четири години, за да се пресуши политическото "блато" във Вашингтон".

Вицепрезидентът също така призова републиканците да гласуват не само за преизбиране на Тръмп, но и за запазване на мнозинството в Сената, за връщане на републиканското мнозинство в Камарата на представителите и "за превръщането на лидера на малцинството в Камарата, Кевин Маккарти в неин председател".

"Ще направим Америка велика отново и отново", заключи той.

 

 
 

Copyright © 2008-2024 Агенция - Сливен | RSS емисия

Изграден от Sliven.NET | Дизайн от Sliven Net | Програмиране и SEO от Христо Друмев