АГЕНЦИЯ СЛИВЕН, телефон за връзка: +359886438912, e-mail: mi61@abv.bg

ГЕРМАНИЯ И ФРАНЦИЯ С НАЙ-ВИСОК РЪСТ НА ЗАРАЗЕНИ С COVID-19 ОТ МЕСЕЦИ

Коронавирус
20.08.2020 / 15:46

Германия и Франция отчетоха най-високия ръст на инфекции от коронавирус от месеци. Новите данни повдигнаха опасения от разрастване на пандемията заради завръщащите се от ваканции в чужбина.

Същевременно според най-новия доклад на германския институт "Роберт Кох" България е на четвърто място в списъка с държави, от които се завръщат най-много заразени с коронавирус.

Германия добави популярни туристически дестинации в Хърватия, редом с румънския район Вълча в списъка на рисковите райони, при завръщане от които се изисква PCR-тест и карантина.

Хърватия е страната, която се класира на трето място по най-голям брой заразени туристи, завърнали се в Германия, според Института "Роберт Кох", след Косово и Турция.

През последните 24 часа Германия отчита 1 707 нови инфекции - най-високият брой за денонощие от април.

Канцлерът Ангела Меркел предупреди тази седмица, че няма да има повече облекчаване на ограниченията срещу коронавируса.

Франция вчера отчете най-голям ръст на инфекциите от месец май. Почти 3 800 зарази бяха потвърдени за 24 часа. Тулуза стана първият френски град, в който вече е задължително носенето на маски на открито.

Испания обяви нови 6 700 инфекции за денонощие вчера, с което общият им брой стана 370 000 - най-високият в Западна Европа.

Украйна за първи път отчете над 2 000 зарази за ден, а Финландия вчера извади почти всички европейски държави от списъка с безопасните за пътуване райони.

 
 

Copyright © 2008-2024 Агенция - Сливен | RSS емисия

Изграден от Sliven.NET | Дизайн от Sliven Net | Програмиране и SEO от Христо Друмев