АГЕНЦИЯ СЛИВЕН, телефон за връзка: +359886438912, e-mail: mi61@abv.bg

ДВАМА ОБВИНЕНИ ЗА ИНЦИДЕНТА НА “СИТНЯКОВО“

Двама души са обвинени за инцидента на столичния булевард „Ситняково“, при който протестиращи влязоха в конфликт с жена, която се опита да прегази протестиращи от  блокадата
19.08.2020 / 13:10

Това съобщиха от Софийската районна прокуратура. За единия от обвинените държавното обвинение ще иска постоянен арест.

Това е 25-годишният Георги Георгиев, който според разследващите е счупил - чрез удари с ръце, предното панорамно стъкло на автомобила на жената и скачайки, е повредил предния му капак.

Освен за това той е обвинен и за хулиганство, отличаващо се с изключителна дързост, защото попречил на жената да премине през кръстовището, обиждайки я пред погледа на двете ѝ непълнолетни деца.

Според адвокатката на Георгиев обаче доказателства за това няма. Пред БНР Полина Велчева се оплака, че е чакала часове, за да получи достъп до клиента си и се наложило дори да сигнализира за това на телефон "112".

"Звъннах на 112, отказа ми се да бъда допусната. След около 45 минути отново звъннах на 112, които ме препратиха към дежурния. С него разговарях и ми казаха, че ще бъде допусната след като бъдат извършени всички действия с Георги. Това е недопустимо - при положение че изрично има упълномощен адвокат, той да не бъде допуснат. Бяхме допуснати и дадохме обяснения още същата вечер! Искахме да установим дали на дамата е повдигнато някакво обвинение. Беше ни заявено, че не е. Искахме да разберем дали на нея са вземани проби - дали има алкохол в кръвта или наркотици. След час чакане, може би около 2:30, ни беше отговорено, че не са правени такива. Настояхме, въпреки че дамата вече не беше в Първо районно, да бъде върната и да ѝ бъдат взети. Беше ни отказано категорично, както и имената ѝ. Мисля че е тука, за което сме сигнализирали вчера и Софийска градска прокуратура, двама от полицаите са извършили съответно престъпление като я укриват. Беше ни ограничено това право да разберем какво точно се е случило с нея. А ние вече сме вероятно и адвокати в качеството на Георги като пострадало лице, защото ние подадохме сигнал дали евентуално има данни за извършено престъпление - опит за убийство на множество хора или някакво друго съответно. Георги е бил пред колата, от страната на пътника. Имало е много хора. От видеозаписите аз видях, че от страната на дамата е имало майка с две малки деца".

Велчева е категорична, че на записите няма доказателства Георги да е удрял автомобила или други хулигански прояви.

Другият обвиняем е 32-годишен мъж, посочен от прокуратурата само с инициали С.А. И той се разследва за хулигански действия, че изкъртил с ръце задна регистрационна табела на автомобила.

След изтичането на 72-часовото му задържане той ще бъде освободен срещу парична гаранция от 500 лева, а за Георгиев ще се иска постоянен арест.

Мярката му за неотклонение ще се гледа утре.

 
 

Copyright © 2008-2024 Агенция - Сливен | RSS емисия

Изграден от Sliven.NET | Дизайн от Sliven Net | Програмиране и SEO от Христо Друмев