АГЕНЦИЯ СЛИВЕН, телефон за връзка: +359886438912, e-mail: mi61@abv.bg

НИНОВА: БОРИСОВ РАЗГРАДИ ДЪРЖАВАТА, НЯМА КАК ДА РЕСТАРТИРА ДЪРЖАВНОСТТА

Корнелия Нинова
14.08.2020 / 17:11

Борисов е символ на разграждането на държавността и няма как да е олицетворение на рестарта й Темата за свикване на Велико народно събрание и промяна на Конституцията се поставя не за пръв път на вниманието на българското общество. Включително от г-н Борисов в критични за него и партията му моменти. Чрез такива ходове той обикновено цели противопоставяне на една група българи на други, което му гарантира време и оцеляване.

Борисов не е човекът, който може да рестартира системата, защото той е олицетворението на същата система - най-дълго управляваният премиер в България и премиерът с най-лоши резултати в Европейския съюз. Борисов е символ на разграждането на държавността и няма как да е олицетворение на рестарта й.

България има нужда от промяна на модела и тази промяна започва със смяната на неговия символ. Този парламент е изчерпан. Той е с най-ниско институционално доверие. Той няма авторитет да направи сериозна реформа.

Пътят е оставка на правителството, нови избори, парламент с ново доверие - едва тогава сериозен разговор за промяната на модела.

Това написа Нинова във Фейсбук и подчерта, че Борисов не може да е олицетворение на рестарта.

 
 

Copyright © 2008-2024 Агенция - Сливен | RSS емисия

Изграден от Sliven.NET | Дизайн от Sliven Net | Програмиране и SEO от Христо Друмев