АГЕНЦИЯ СЛИВЕН, телефон за връзка: +359886438912, e-mail: mi61@abv.bg

ВЕСЕЛИН ИЛИЕВ ОТ БСК: COVID КРИЗАТА ОСТАВИ БЪЛГАРСКИЯ БИЗНЕС БЕЗ РЕЗЕРВИ

Българска стопанска камара
12.08.2020 / 20:25

Covid-кризата остави българския бизнес без финансови резерви и икономиката трудно ще посрещне евентуален втори удар на пандемията.

Сигналите, които идват от Европа са обезпокоителни, коментира за "Хоризонт" Веселин Илиев от Българската стопанска камара.

Голяма част от българските предприятия са дъщерни на големи европейски концерни, а друга част изнасят предимно за Европа. Затова бизнесът е притеснен от здравната криза, която отново се задълбочава в ЕС:

"Ако се продължи с ограничения, които влияят върху стопанската дейност, това никак няма да е добре. Решенията ще бъдат политически, ще бъдат тежки", казва Веселин Илиев, външно-икономически експерт на Стопанската камара. Според него българската икономика все още не се е възстановила от първия удар на пандемията и трудно ще посрещне втори:

"Който е имал финансови ресурси, те са изцедени, и са на предела на възможностите. Бизнеси, които силно пострадаха няма как да са натрупали финансов ресурс, с който да могат да си помогнат в следваща вълна".

 
 

Copyright © 2008-2024 Агенция - Сливен | RSS емисия

Изграден от Sliven.NET | Дизайн от Sliven Net | Програмиране и SEO от Христо Друмев