АГЕНЦИЯ СЛИВЕН, телефон за връзка: +359886438912, e-mail: mi61@abv.bg

„ОТРОВНОТО ТРИО“ НАСЪРЧАВА ВСИЧКИ ПРОЯВИ НА ГРАЖДАНСКО НЕПОДЧИНЕНИЕ

„Отровното трио“
11.08.2020 / 20:16

Организаторите на протеста от „отровното трио“ обявиха, че няма да прекратят гражданското неподчинение, а напротив - ще насърчават всички негови прояви. Така те опровергаха твърдения в социалните мрежи, че ще се откажат от барикадите. Освен това те подадоха пореден сигнал, свързан с корупционни практики с тол системата. Смятат, че обществените поръчки отиват при едни и същи фирми.

„Разходите се увеличават с над 1/3, а стойността на очакваните приходи се е сринала с 50%, което прави тази скъпа инвестиция изключително неефективна и отдалечава нейното изплащане много далече във времето“, каза Арман Бабикян.

На въпрос на „Хоризонт“ какво налага „отровното трио“ да има дарителска сметка на името на адвокат Николай Хаджигенов, те отговориха, че парите им са свършили, а организирането на протестите има разходи.

На Орлов мост ситуацията е спокойна в очакване на превърналото се в традиция шествие. За задълбочаване на гражданското неподчинение и по-категорични протестни действия след изявлението на „отровно трио“ се обявиха протестиращите в палатковия лагер там. Според тях радикализацията на протестните действия е необходима, защото управляващите отказват да ги чуят, но при запазване на обществения мир.

„Цялата държава се е превърнала в мафиотска структура“; „Няма да паднат блокадите, напротив, ще се радикализират и както призоваха, ще блокираме институции“.

Блокади на институциите вероятно ще започнат още утре, като първата точка ще бъде Съдебната палата.

Блокирани остават възлови кръстовища в центъра на столицата - Орлов мост, подходът към булевард „Цар Освободител“ до президентството и булевард „Княз Ал. Дондуков“ пред Министерския съвет.

В ход е и подписка в подкрепа на исканията на протеста.

Нели и Ирина Симеонови, майка и дъщеря от Русе, също се подписаха:

„Искам промяна за младите. Подписът не значи толкова много промяна, аз не мога, но народът може“; „Искам да остана да живея в България – нормално, спокойно“.

Ирина Симеонова останала безработна и затова очаква следващите управляващи да обръщат повече внимание на младите:

„Бях проектен мениджър в българска компания. Отидох да се регистрирам в Бюрото по труда и те ми казаха, че такава позиция няма. Нещо куца“.

Събраните подписи са около 1400.

Тази подписка е в отговор на другата, внесена в Съдебната палата срещу блокадите, заявиха протестиращи.

 
 

Copyright © 2008-2020 Агенция - Сливен | RSS емисия

Изграден от Sliven.NET | Дизайн от Sliven Net | Програмиране и SEO от Христо Друмев