АГЕНЦИЯ СЛИВЕН, телефон за връзка: +359886438912, e-mail: mi61@abv.bg

ПРЕЗИДЕНТЪТ РУМЕН РАДЕВ: ЦЕНАТА ПЛАЩАТ ОНЕЗИ, КОИТО НАСТОЯВАТ ЗА ЗАКОННОСТ И РЕДОВИТЕ СЛУЖИТЕЛИ НА РЕДА

Президентът Румен Радев  сред протестиращите
07.08.2020 / 22:44

„Най-важното е да няма полицейско насилие“. Това каза президентът Румен Радев, който разговаря с граждани пред сградата на "Дондуков" 2, предаде БНР.

„Аз няма от какво да се страхувам. Какво да ме притеснява? Какво ще стане довечера? Най-важното е да няма полицейско насилие. Надявам се, че правителството няма да се компрометира и да се превърнем в полицейска държава“.

"Цената плащат онези, които настояват за законност и редовите служители на реда", констатира държавният глава в изявление във фейсбук тази вечер.

Държавният глава посочи, че "готовността да се жертва гражданският мир в името на политическото оцеляване е безпрецедентен за българския преход акт на политическа ескалация".

Президентът дава да се разбере, че според него инцидентите по време на конференцията на ГЕРБ в "София тех парк" са предизвикани от управляващите. Защото пише още, че "противопоставянето на частни охранители на граждани и журналисти издава природата на сегашната власт и е още един аргумент за гражданското недоволство срещу нея".

Румен Радев посочва, че след месец на протести е очевидно, че недоволството не е моментно или ограничено по мащаб, а е масово отхвърляне на сегашната система, която нарича "мафиотизирана".

"Кризата на българската демокрация не може да бъде решена, а само задълбочена с полицейски и репресивни мерки. Оставката на кабинета и тази на главния прокурор са първите стъпки към завръщането на България в руслото на закона и към демократичните процедури, без които днешната остра криза не може да бъде решена. Репресиите срещу несъгласните не могат да върнат доверието във властта", заявява президентът Радев.

 

 
 

Copyright © 2008-2024 Агенция - Сливен | RSS емисия

Изграден от Sliven.NET | Дизайн от Sliven Net | Програмиране и SEO от Христо Друмев