АГЕНЦИЯ СЛИВЕН, телефон за връзка: +359886438912, e-mail: mi61@abv.bg

ТЕОДОР СЛАВЕВ: ВЛАСТТА СЕ ОКОПАВА НА ВСЯКА ЦЕНА. ПРЕДСТОИ ЕСКАЛАЦИЯ НА НАПРЕЖЕНИЕТО ЕСЕНТА И ЗИМАТА

Теодор Славев
07.08.2020 / 09:13

Наблюдаваме ескалация на напрежението и можем да прогнозираме допълнителна такава, макар да има известно оттегляне от гледна точка на масовостта на протеста. Това мнение изрази пред "Хоризонт" д-р Теодор Славев от Института за правни инициативи. По думите му големите, структурни предпоставки за подобно социално напрежение са от много отдавна, а зад протеста се корени огромно неравенство.

С идването на есента и зимните месеци е възможно и различни социални искания да се присъединят към протеста, посочи Теодор Славев в предаването "Преди всички". Предстои още по-голям срив на доверието към институциите, смята той.

Относно среднощната акция по премахване на палатките на протестиращите от възлови кръстовища в София Теодор Славев коментира, че подобно поведение на властта по-скоро би раздразнило обществото, защото прилича на окопаване на властта на всяка цена.

„Много грозно. Прилича на терористична акция - посред нощ, нахлуване с взлом. Изключително необяснимо. И защо сега? Те не са от вчера барикадите“, изтъкна Славев.

Според него премахването е станало през нощта, защото тогава има по-малко хора и е по-малка вероятността от сблъсъци. Теодор Славев нарече стила на правоохранителните служби "грозен и отблъскващ" и поясни, че подобна акция е невъзможна без прокурорско разпореждане и е съгласувана на най-високо политическо ниво.

 
 

Copyright © 2008-2024 Агенция - Сливен | RSS емисия

Изграден от Sliven.NET | Дизайн от Sliven Net | Програмиране и SEO от Христо Друмев