АГЕНЦИЯ СЛИВЕН, телефон за връзка: +359886438912, e-mail: mi61@abv.bg

ПРОФ. ИВО ХРИСТОВ: НИЕ ПРИСЪСТВАМЕ НА ПОСЛЕДНИЯ АКТ НА ДРАМАТА

Проф. Иво Христов
07.08.2020 / 09:08

"Режимът на ГЕРБ дойде абсолютно закономерно като резултат от българския преход. Неслучайно голяма част от личния състав на тази псевдополитическа организация са гавазите на предишния режим, като се започне от лидера им, така и до структурите им по места", коментира депутатът от БСП проф. Иво Христов във видео във Фейсбук.

"Режимът на ГЕРБ дойде тогава, когато завърши голямата приватизация и тогава някой трябваше да охранява резултатите от прехода, а те са преди всичко икономически. Те се изразява върху това, че върхушката на бившата комунистическа партия и висшия милиционерски елит откраднаха резултатите на близо 45 години усилия на нашите бащи и дядовци", допълва той.

Такъв тип режими не са създадени само в България, а и в Унгария и в Полша, посочва професорът. Но изтъква, че Виктор Орбан е народен водач и използва авторитаризма, за да защитава интересите на Унгария, а не да ограбва собственото си население.

В България не е така, изтъква той и посочва защо:

"Българската върхушка, включително ГЕРБ-ерската, не е нищо друго, освен колониална администрация, оставена да опосква територията срещу процент, който дава на своите геополитически господари, единственото нещо, което може да прави тя и да печели е да дере по 10 кожи.

Кога започна кризата?

Кризата срещу режима у нас започна когато близо 2 милиона българи се върнаха у нас заради коронавируса. Тогава гърнето започна да се изпразва, защото ресурс няма отвътре, вече няма и отвън", каза още Христов.

Ние присъстваме на последния акт на драмата, смята той.

Според проф. Христов тази клиентелистка диктатура ще падне, защото ресурсът, който да разпределят, свърши. Те не могат да създадат диктатура, но затова в ГЕРБ няма капацитет, смята той.

"Кръст на ГЕРБ кой знае защо сложиха геополитическите фактори. Внезапният порив за свобода кой знае защо съвпадна с изявлението на Майк Помпео за руските газопроводи", каза в заключение депутатът от левицата проф. Иво Христов.

http://epicenter.bg

 
 

Copyright © 2008-2024 Агенция - Сливен | RSS емисия

Изграден от Sliven.NET | Дизайн от Sliven Net | Програмиране и SEO от Христо Друмев